×

Kush është ne te vërtetë Erion Veliaj

Kush është ne te vërtetë Erion Veliaj

· 2 · 1126

  • Postime: 27110
  • Gjinia: Mashkull
Berni
ne: 31-03-2008, 11:51:03
Ato qe Erioni thotë nëpër intervista apo nëpër mbledhjet e Mjaftit nuk janë plotësisht te vërteta.
Unë e njoh shumë mirë dhe te vërtetat e pretendurara janë larg realitetit. Ti marrim me radhe:
1. Kur ishte adoleshent (gjatë shkolles se mesme) punonte part time si misionar i kishes baptiste amerikane dhe merrte një rroge qe do ta kishte zili çdo mësues i tij ne Sami Frasheri.
2. Puna me fëmijët ishte një metodë e kishes baptiste për te rekrutuar anetare te rinj duke i prekur ne seder me dhembshurine ndaj fëmijëve.
3. Nuk ka përfunduar asnjëherë brenda ne burg dhe vuajtjet e tij përballë policise reduktohen ne një incident te vetëm në shkollë te mesme me një nxënës me PD qe i gjuajti me shpulle te dera e shkolles!
4. Bursa qe mori ne Amerikë erdhi nga kisha baptiste pasi arriti te shese, me fal, te siguroje 100 anëtar te rinj te kishes apo me saktë 100 formulare te kishes baptiste. Shkolla qe bëri është thjesht kolegj komunitar, tipi me i rendomte i shkolles se lartë ne amerike dhe kjo shpjegon edhe kompleksin e tij te njohur ndaj te gjithë shqiptareve qe kanë bërë shkolla te mira jashtë.
5. Ne Amerikë mentori i tij ishte profesori me i shquar grek i universitetit fakt i parendesishem por për atë qe ka bërë ai për Erionin, sduhej harruar, te paktën për respekt.
6. Përrallat me Afrike nuk janë siç paraqiten. E vërteta është se ne Afrike ka shkuar ne një ekskursion me shkollën dhe kaq! Kaq! Përrallat sikur ka qenë keshilltar i Presidentit te Ruandes (nuk i ka thënë këtu por te prezantimi i Mjaftit) janë superperralla te cilat i kanë sherbyer për tu bërë tip interesant para te huajve pasi Ruanda është lajm genocidi.
7. Ne krizen e Kosoves nuk ka shkuar jashtë standartit (sikur duhej te ishte mbi 25 vjeç) por si perkthyes i një organizate te Micigamit te Kishes Baptiste.
8. Vuajtjet e tij ne Shqipëri gjatë krizes se Kosoves janë shumë te mëdha, shuma te mëdha, 3000 - 5000 USD/Muaj. Përrallat qe këtu si ka thënë por ne vende te tjera sikur ngeli mes minave për 36 ore dhe e shpetoi helikopteri i NATOs janë përralla për ta prezantuar si star, tip Ramboje superstar!
9. Kur iku ne Kosovë ishte me rroge po aq te lartë si perkthyes i Kishes organizatave te kishes baptiste.
10. Masteri i Susexit është shumë sexi por i panjohur nga Ministria e Arsimit ne konvertimin e diplomave sepse është master tip 8javor me korespondence me provime sporadike dhe pa asnjë vlerë profesionale.
11. Projekti MJAFT nuk është ide e Erionit por projekt i Sorosit i shkruar një vit e 2 muaj para se te fillonte.
12. Premtimi i projektit para donatoreve qe dhanë e japin mbi 5 milione euro (deri me tani) ishte ndryshimi i apatise qytetare ndërkohë qe dihet se apatia rreth mjaftit vazhdon prej 5 vjetësh ku ne çdo proteste marrin pjesë 20 anetaret e stafit me pagese. Perjashtim bëjnë rastet kur parti te caktuara opozitare për qëllimet e tyre çojnë mitingashe te pohuara këto edhe në media nga vete pjesmarresit.
13. 5 milionet qe uzurpoi Mjafti me asistencen teknike te Soros asfiksuan dhe shkretuan shoqërinë civile ne Shqipëri duke e katandisur atë ne disa zyra te vogla ndërkohë qe ne 2003 numeroheshin me qindra te rinj ne te gjithë Shqipërinë qe drejtonin dhe organizonin lidershipin rinor në shkolla apo universitete periferike, ne qytete si Kukesi, Shkodra, Vlora, Berat, Korça, Elbasani, Gjirokastra, etj etj.
14. G99 sot është ne ditë te hallit sepse spranon kurrkush përveç stafit dhe një pjesë te Bordeve te Mjaftit te bëhet anëtar. Me dhjetra njerëz me te cilët u takua Erioni në fund te 2007 sot kanë protestuar ndaj regjistrimit ne një liste fallco qe Erioni e perdorte për te genjyer te tjerët: “pse sfutesh dhe ti ne liste, shih kush ka pranuar te jetë” dhe tregonte listen fallco. Disa anëtar te listes fallco protestuan edhe në media por ky informaicon u censurua.
15. G99 është vetëm një instrument i Rames për te genjyer atë pjesë te kulturuar te elektoratit qe nuk besojnë tek ai. G99 është vetëm një mekanizem mashtrues qe Rama e perdor për qëllimet e veta ndërkohë qe Erioni me disa analiste ka marrë premtimin e futjes ne parlament nga Lista e Federates se Majte.
16. Nëse Erioni e quan Ilir Meten kur.ve qe krihet ndërsa Gerdeci digjet, ky është një paradoks i pashembullt. Nëse ka vend ne raportin Meta - Veliaj për te gjetur kush është burrë dhe kush kur.ve atëherë këtë e gjen edhe një nxënës filloreje.

P.s ky shkrim eshte shkruar te Historia nga nje vizitor, po e vendos ketu, se atje ishte ne vend te gabuar dhe ne nje teme qe si perkiste kjo gje qe flet per Erion Veliaj.

  • Postime: 737
Rust
#1 ne: 01-04-2008, 01:29:26
ERION=RAMA=SALA=MAJKO....
 

Kush e përhapi koronavirusin: Kina apo SHBA?

Nisur nga M A XRubrika Bota

Postimi i fundit 01-04-2020, 15:45:39
nga SteriOtipi B
Kush e vrau gruan?

Nisur nga M A XRubrika Lojra

Postimi i fundit 21-01-2020, 20:09:09
nga M A X
“Shiko Kush LUAN”

Nisur nga M A XRubrika Kultura

Postimi i fundit 16-01-2020, 08:09:15
nga erlehta
Kush ishte Jusuf Vrioni?

Nisur nga M A XRubrika Letra

Postimi i fundit 10-04-2019, 22:36:15
nga M A X
Kush eshte problemi shekullor i shqiptaris?

Nisur nga DinoZRubrika Diskutime

Postimi i fundit 27-03-2019, 11:04:02
nga Frank