Projekti fitues per kompleksin e ri parlamentar - Aktualiteti

×
Hyrja
Profili

Projekti fitues per kompleksin e ri parlamentar

Projekti fitues per kompleksin e ri parlamentar

· 1 · 412

  • Postime: 26706
  • Gjinia: Mashkull

ne: 24-03-2011, 12:16:59
Projekti vjenez me kodin 11022, sapo është shpallur fitues i konkursit kombëtar për ndërtimin e Parlamentit të ri të Shqipërisë.

Juria që e dha këtë vendim kryesohej nga Johannes Ibelings dhe kishte si anëtarë të saj Imad Hassan, Mario Struzzi, Agron Lufin dhe Florian Nepravishtan.

Mësohet se projekti fitues ka arritur që të marrë 88 pikë gjithsej, përfshirë këtu edhe vlerësimin e publikut, i cili ka mbërritur prej votimeve në faqen elektronike të Kuvendit.

Projekti me kodin 11022 e paraqet sallën e Parlamentit duke reflektuar hapësirën bazë demokratike si sundimi i fuqisë së elektoratit, duke vendosur publikun mbi pjesëtarët e zgjedhur të Kuvendit pa i hequr të drejtën sallës së madhe, hollit që të jetë qendra metaforike dhe fizike e ndërtesës.

n.e/NOA

Parlamenti i ri i Shqiperise

Temat e fundit