×

iOS 5: Mundësi lajmërimi në rast tërmeti!

· 1 · 238

iOS 5: Mundësi lajmërimi në rast tërmeti!

· 1 · 238

 • Postime: 108
 • Gjinia: Mashkull
 • i identifikuar
  akifix
  ne: 23-08-2011, 00:24:10
  Sipas një antari të 9to5Mac,  iOS 5 përmban një shërbim i cili lajmëron banuesit e Japonisë në rast se do të bjerë tërmet. Shërbimi i ri lidhet me qendren sizmologjike të Japonisë dhe bën të njëjten gjë që bëjnë edhe shumë aplikacione të tjera në AppStore.

   

  Mbas tërmetit tragjik që ra sivjet në Japoni. Revista Time publikoi një artikull ku na informon për sistemet alarmante të Japonisë në rast tërmeti :

      Japonia ka sistemin më të specializar dhe të shpejtë lajmërimi në rast tërmeti. Një gamë globale sistemesh elektronike e cila filloi në vitin 2007, ndjen dridhje dhe lligarit qendren e tërmetit dhe njëkohësisht lajmëron mbi 1.000 sizmograf që janë të përhapur në të gjithë vëndin.


  Siç thuhet në MacRumors, nuk është hera e parë që sistemi përfshihet nga një smartphone. Përdoruesit Japonezë të iOS5 do mund të aktivizojnë apo të ç’aktivizojnë Quick Alert nga opsionet e Notification Center. Mndet që ky shërbim të jetë i dobishëm, por me siguri do të zvogëlojë jeten e baterisë nga që lidhet me qendren sizmologjike të Japonisë.
  http://www.iphone-alb.com/forum/index.php?topic=71.0