Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: erlehta
« ne: 15-12-2020, 11:59:24 »

Mrekulli ☺️
Postuar nga: M A X
« ne: 30-11-2020, 10:59:21 »

 

Në varësi nga atomet të cilat ndeshen mes veti dhe lartësisë nga toka se ku ndeshen ata aurora merr ngjyra të ndryshme :

• Gjelbërt – oksigjen , deri në 241 kilometra lartësi
• Kuqe – oksigjen , mbi 241 kilometra lartësi
• Kaltërt – nitrogjen , deri në 96 kilometra lartësi
• Vjollcë – nitrogjen , mbi 96 kilometra lartësi.
Wikipedia
Postuar nga: M A X
« ne: 30-11-2020, 10:58:14 »

 

Dritat e shndritshme të aurorës në të vërtetë janë goditjet midis grimcave të cilat janë të ngarkuara elektrikisht nga dielli qe hynë në atmosferën e tokës. Dritat shihen mbi polet magnetike te hemisferës veriore dhe jugore. Ato njihen si “Aurora borealis” në very dhe “Aurora australis” ne jug./wikipedia
Postuar nga: M A X
« ne: 30-11-2020, 10:56:22 »

 

Foto te fenomenit quajtur Aurora Borealis te marre me 24 janar 2012 ne Grotfjord te Norvegjise nga fotografi Bjørn Jørgensen.