×

Dielli fajtori?!

Dielli fajtori?!

· 5 · 2641

  • Postime: 26512
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 14-07-2004, 01:04:13
Shume shkencetare dhe metereologe mendojne se shkak i kesaj vere te pazakonte me reshje te bollshme shiu dhe temperatura vjeshtore, eshte dielli. Muajt e fundit jane verejtur ne siperfaqen e diellit eksplozione te medha, te cilat shoqerohen me nje shperndarje rrezatimesh te ndryshme, te cilat mund te shkaktojne keto ndryshime ne atmosferen toksore.

  • Postime: 332
  • Gjinia: Mashkull
Eternal^Night
#1 ne: 29-07-2005, 00:12:01
eshte sasia e gazit ozon (O3), ne atmosferen e tokes shkaketari. rrezatimet kalojne me lehte, toka nxehet me shume, klima ndryshon :D

dihet gjitheashtu qe ozoni ndervepron me dioksidin e karbonit. mendoje sa makina, sa fabrika, dhe sa njerez ka toka. dhe sa gjelberim eshte zhdukur ;)

  • Postime: 127
  • Gjinia: Mashkull
Visar.Bali
#2 ne: 03-08-2005, 08:14:19
Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim

Dielli eshte po ai i njejti i cili ka qene qe prej krijimit te tij. Dielli nuk eshte fajtor per asgje. Per te gjitha "fenomenet" qe ndodhin ne natyre jemi fajtor vete ne njerezit me punet dhe veprat tona, te shumten e rasteve te papergjegjshme. Marrim shembull autoveturat: te gjithe e dijme se perkrah dobise qe kemi prej tyre kemi edhe dem mjaft te madh prejt tyre-ndotja e ajrit. Kjo ne nje menyre eshte edhe prove per njerezit qe cdo gje qe krijohet nga njerezit ka defekt, e vetem krijesat e Allahut xh.sh. jane te persosura ku mund te marrim shembuj te pafund, e nder te cilat bene pjese edhe dielli.

Allahu na meshirofte.

  • Postime: 121
  • Gjinia: Mashkull
Alesund
#3 ne: 03-08-2005, 19:13:54
Dielli aspak fajtor,   Jojo:por njerezit. Per gjith ndryshimet klimatike qe ndodhin ne toke njeriu eshte pergjegjes.
artina kuqi
#4 ne: 11-02-2020, 15:26:09
Dielli eshte po ai i njejti i cili ka qene qe prej krijimit te tij.Dielli nuk eshte fajtor per asgje.Per te gjitha''fenomenet''qe ndodhin ne natyre jemi fajtor vet ne njeryit me punen dhe veprat tona, te shumten e rasteve te papergjegjshme. marrim shembull aventurat te gjithe e dijme se perkrah dobsie qe kemi prej tyre kemi edhe dem mjaft te madh prej tyre-ndotja e ajrit. kjo ne nje menyre eshte edhe prove per njerzit qe gjdo gje qe krijohet nga njerzit ka defekt, e vetem krijesat e Allahut xh.sh. jane te persosora ku mund te     marrim shembuj te pafund, e nder te cilat bene pjese edhe dielli.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Allahu na meshirofte.
 

Dielli.net

Nisur nga M A XRubrika Portalet Shqiptare

Postimi i fundit 05-04-2020, 23:32:20
nga M A X
Si eshte formuar Dielli?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 29-04-2020, 18:17:45
nga M A X
Kur lind dielli?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 14:45:56
nga InfoZ
Kur perendon dielli?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 14:45:30
nga InfoZ
Sa larg eshte toka nga dielli?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 08-04-2020, 23:34:57
nga M A X