×

Lajmi i fundit nga Astronomia!

Lajmi i fundit nga Astronomia!

· 73 · 25584

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
ne: 19-04-2006, 16:46:35
Kerkimi i formave jetësore jashtë tokësore do të fitoje një rrjet te fuqishem.
Observatori astronomik ne Universitetin e Harvardit ka filluar projektin e ri për te krijuar teleskopin  e pare optik ne kerkim te alieneve. Ideja lindi nga hipoteza e avancuar e disa eksperteve, sipas te cileve alienet perdorin rreze drite per te komunikuar me njeri-tjetrin.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#1 ne: 31-08-2006, 20:15:12
Ne hapesiren e madhe nderplanetare pervec trupave qiellore ndodhet dhe "Materia Zeze"  

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#2 ne: 06-09-2006, 18:14:37
Para disa javesh eshte bere e ditur se Plutoni nuk do te klasifikohet me si planet!

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#3 ne: 12-09-2006, 18:26:45
Dje arriti ne stacionin hapesinore nderkombetare anija kozmike Atlantis. Dy astonaut kane bere dalje ne hapesire per te instaliuar disa module si dhe nje antene te dyte diellore.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#4 ne: 13-11-2006, 13:54:35
Astronomet e Nasas, me anë te teleskopit gjigand "Spitzer" kanë arritur te shohen një pamje te mrekulluesme reje yjore te Orionit.
Pamja tregon tufa te kuqe gazrash karboni, dhe vorbulla te gjelberta te perbera nga hidrogjen dhe squfur.

Ne qendër te rese ndodhen katër yje gjigand, secili prej tyre  ndriçon 100 000 herë me shumë se Dielli.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#5 ne: 17-11-2006, 13:18:00
Studiuesit amerikane po planifikojne te ndertojne një cader për te mbrojtur tokën. Kjo do të jetë zgjidhja e problemit te depertimit te rrezeve te forta te dembshme mbi toke.

Shkencetari dhe profesori Roger Angel ka projektuar skemen e meposhtme. Ajo eshte e perbere nga 6 pasqyra, ne te cilat do të reflektohet rrezet e diellit duke iu larguar kështu tokes. • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#6 ne: 05-12-2006, 17:48:56
Rreth 100 ekspert te hapsires, kanë vendosur qe te ndertojne një stacion të ri hapsinor ne Hene.
Stacioni parashikohet te perfundoje ne vitin 2024.


 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#7 ne: 29-12-2006, 18:47:25
Sateliti "corot" nis kerkimet për  një toke te dytë ne hapësirën e pafund.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#8 ne: 09-01-2007, 20:40:15
Ditën e premte zbriti sërish ne toke anija kozmike "Discovery"

 • Postime: 1752
 • Gjinia: Femer
Parloté
#9 ne: 09-01-2007, 21:20:14
Liqene ne Henen Titan

Nje analize e detajuar nga observimet e sondes Cassini, ka bindur shkencetaret se hena e Saturnit, Titani, ka liqene me metan te lengshem.
Observimet e fundit te pasazhes se sondes Cassini ,tregojne me shume se 75 njolla ne pjesen veriore te henes Titan. Njollat kane nje madhesi prej 3-70 km.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#10 ne: 30-01-2007, 20:15:26
Suedia do te  ndertoj ne Kiruna nje aeroport per udhetime turistike ne hapesire.  Udhetimet fillojne ne 2012. Madje rreth 100 bileta jane shitur.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#11 ne: 02-02-2007, 18:16:48
NASA ka menduar se kete vite do te zgjeroje akoma me shume stacionin  nderkombetar hapsinor ISS

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#12 ne: 07-02-2007, 21:13:13
Astronautja Sunita Williams ka arritur nje rekord per punen e saj te gjate rreth 23 ore, e lire ne hapesire.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#13 ne: 19-02-2007, 21:35:54
Koichi Wakata eshte i pari astronaut japonez qe ka kaluar kohe te gjate ne stacionin nderkombetar hapesinor ISS, si "mik".
Detyra e tij ne hapesiresi shkencore, pra ai ne hapesire nuk ka ndenjuar aq gjate per te experimentuar hapesiren..por thjesht per te gatuar makarona per astronautet.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#14 ne: 24-02-2007, 14:48:14
Astronautet kane menduar te ndertojne nje satelit qe te shkaterroje uragane te medhenj.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#15 ne: 27-02-2007, 19:52:02
Me 3 - 4 Mars Hena do te shfaqet e plote dhe teper qarte.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#16 ne: 13-03-2007, 12:56:57
Nje anije kozmike me astonaut gjermane do te ulet ne Hene ne 2013.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#17 ne: 17-03-2007, 12:03:39
Ne polin jugor te planetit te kuq, Marsit është zbuluar një det prej akulli.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#18 ne: 09-05-2007, 12:38:33
astronomet kane verujtur ne hapesire shperthimin me te shndritshem te nje mase yjesh.
Ja dhe foto.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#19 ne: 12-05-2007, 12:23:16
I quajtuar "HD 149026b")
Ne siperfaqen e tij zoteron një nxehtesi prej 2027°

Ky Planet është 260 vjet drite larg nga toka.


 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#20 ne: 18-05-2007, 03:34:29
Ne hapësirën e madhe nderplanetare përveç trupave qiellore ndodhet dhe "Materia Zezë"   


Për te vazhduar informacionin...

Teleskopi hapesinor "Hubble" ka trasmetuar një nga "faktet" me te forta qe vertetojne ekzistencën e "materies se zese". Ne sfondin e dërguar materia e zeze ka formuar një unaze.

Kjo unaze gjendet ne nje largesi prej 5 miliard vjet-drite nga Toka.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#21 ne: 04-06-2007, 19:39:13
Anija kozmike "Atlantis" niset me 8 qershor per ne stacionin nderhapsinor ISS.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#22 ne: 09-06-2007, 18:47:32
Astronomet kanadez, me ndihmen e Hubble kane arritur te zbulojne yllin me te rende. Masa e tij mendohet te jete rreth 114-fishi i mases se diellit.
Ky yll ndodhet ne nje large prej 20 000 vjet drite, nga dielli.

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#23 ne: 14-06-2007, 13:32:37
 Dy austronautet e "Atlantis" kane perfunduar te marten shetitjen e pare ne hapesire. Kjo anije do te qendroje edhe dy dite tjera, jashte planit, per te riparuar nje defekt te vogel ne mbulesen e anijes kozmike.
Jim Reilly dhe John Olivas jane astronautet e "Atlantis"

 • Postime: 7049
 • Gjinia: Femer
erlehta
#24 ne: 29-06-2007, 20:01:40
NASA ka derguar Mars-Roboter "Opportunity" ne Mars, per te vezbuluar gjurmu ne nje "te care" te Te Marsit.
 

moda e fundit e fustanave

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 20:54:11
nga InfoZ
lajmi i fundit ne fier

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 20:01:35
nga InfoZ
lajmet e fundit

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 19:57:17
nga InfoZ
Jeta Osh Qef lajmet e fundit

Nisur nga InfoZRubrika Mediat Shqiptare

Postimi i fundit 20-05-2020, 19:46:39
nga InfoZ
Rama vendos të luajë kartën e fundit

Nisur nga InfoZRubrika Aktualiteti

Postimi i fundit 13-05-2020, 22:05:02
nga InfoZ