×

Në Rrugën e Qumështit ka 17 mld planete të ngjashme me Tokën

Në Rrugën e Qumështit ka 17 mld planete të ngjashme me Tokën

· 1 · 347

  • Postime: 27104
  • Gjinia: Mashkull
Berni
ne: 11-01-2013, 07:46:36
Sateliti Kepler i NASA-s ka prezantuar së fundmi rezultatet e kërkimit 4 vjeçar, duke nisur nga viti 2009, i cili ka arritur në përfundimin se ekzistojnë 17 mld planete jashtë sistemit tonë diellor, të cilat kanë karakteristika shumë të ngjashme me Tokën.

Shifra ka dalë nga vëzhgimi i 150 mijë yjeve, nga 100 mld e Rrugës së Qumështit, ku ka rezultuar se 17 për qind e yjeve të kësaj rruge ka të paktën një planet që rrotullohet rreth tij me përmasa 1, 25 herë më të madhe se Toka.

Të dhënat e këtij kërkimi janë shumë interesante në zhvillimet e astronomisë, pasi tregojnë se prania e trupave qiellorë të përafërt me përmasat e Tokës është shumë më e madhe nga sa mendohej deri më tani dhe se mundësia e ekzistencës së një planeti binjak me planetin tonë të kaltër është gjithmonë edhe më e afërt.
8 janar 2013 (gazeta-Shqip.com)
 

sa planete kan unaza

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 21-05-2020, 01:19:32
nga InfoZ
Si ta ruajme token?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 08-04-2020, 20:20:11
nga M A X
Kush eshte ylli me i afert me token?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 08-04-2020, 23:25:12
nga M A X
Sa planete ka sistemi diellor?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 08-04-2020, 23:43:31
nga M A X
9 Fakte të pabesueshme për Tokën!

Nisur nga M A XRubrika Astronomi

Postimi i fundit 21-01-2020, 20:19:06
nga M A X