×

Per here te pare vrojtohet lindja e nje planeti

Per here te pare vrojtohet lindja e nje planeti

· 2 · 243

  • Postime: 21111
InfoZ
ne: 26-05-2020, 13:11:35
 

Per here te pare ne historine e njerezimit nje grup astronomesh dhe studiuesish nga vende te ndryshme te botes, te cilet duke perdorur European Southern Observatory ne Kili, kane arritur te vrojtojne ne yllin e ri te quajtur AB Aurigae, qe eshte rreth 520 vite-drite larg Tokes, se si nje mase madhe gazi dhe pluhuri kozmik perdridhet ne nje strukture spirale duke u perqendruar ne nje pike te vetme, qe studiuesit e kane interpretuar si fillmin e lindjes te nje planeti te ri. Lindja e planeteve eshte nje proces qe zgjat miliona vjet dhe eshte e veshtire te perkufizohet se kur lind plotesisht nje yll i ri, gjithesesi kjo qe eshte vrojtuar mendohet te jete nje nga fazat kryesore te ketij procesi.

  • Postime: 21111
InfoZ
#1 ne: 26-05-2020, 13:12:29
 

puthja e pare poezi

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 22:55:06
nga InfoZ
Dicka e tille s'ishte pare ndonjehere!

Nisur nga M A XRubrika Leku

Postimi i fundit 20-04-2020, 21:55:30
nga M A X
Kush eshte njeriu i pare ne bote?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 04-04-2020, 11:07:14
nga M A X
Qysh me qu pare ipko?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 21-03-2020, 17:29:04
nga InfoZ
Qysh me qu pare ne val?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 21-03-2020, 17:28:20
nga InfoZ