Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: 12:51
« ne: 26-05-2020, 13:12:29 »

Postuar nga: 12:51
« ne: 26-05-2020, 13:11:35 »

 

Per here te pare ne historine e njerezimit nje grup astronomesh dhe studiuesish nga vende te ndryshme te botes, te cilet duke perdorur European Southern Observatory ne Kili, kane arritur te vrojtojne ne yllin e ri te quajtur AB Aurigae, qe eshte rreth 520 vite-drite larg Tokes, se si nje mase madhe gazi dhe pluhuri kozmik perdridhet ne nje strukture spirale duke u perqendruar ne nje pike te vetme, qe studiuesit e kane interpretuar si fillmin e lindjes te nje planeti te ri. Lindja e planeteve eshte nje proces qe zgjat miliona vjet dhe eshte e veshtire te perkufizohet se kur lind plotesisht nje yll i ri, gjithesesi kjo qe eshte vrojtuar mendohet te jete nje nga fazat kryesore te ketij procesi.