×
Hyrja
Profili

Zbulimi i ri ridefinon teorinë e krijimit të galaktikave

Zbulimi i ri ridefinon teorinë e krijimit të galaktikave

· 1 · 480

  • Postime: 26676
  • Gjinia: Mashkull

ne: 07-11-2011, 22:55:55
Teleskopi hapësinor Spitzer i NASAs ka dëshmuar se galaktikat “e holla” kanë vrimat e zaza masive në qendër, sikurse dhe galaktikat normale.
Më herët shkencëtarët besonin se këto galaktika të rrafshëta nuk mund të kenë vrimat e zeza në qendrat e tyre, por Splitzer e zbuloi pikërisht të kundërtën.

Rrymimet nga qendrat e galaktikave të cilat mund të shihen në ilustrimin në foto, të bërë sipas të dhënave nga Spitzer, janë qitjet të cilat vijnë nga vrimat e zeza nga vrimat e zeza supermasive.

Zbulimi është aq i rëndësishëm sa që fut ndryshim në teorinë rreth krijimit të galaktikave, duke sugjeruar se bërthamat e galaktikave në të vërtetë nuk caktojnë se në to do të ketë vrima të zeza ose jo. /Telegrafi/

Temat e fundit