×
Hyrja
Profili

Bota e punes dhe biznesit

M A X
ne: 02-02-2020, 20:38:28
Si të krijojmë pasuri?

Leku

 

M A X
ne: 17-03-2011, 00:28:08
Si të shkruani një njoftim për pushim nga puna

Leku

Të pushosh dikë nga puna nuk është asnjëherë e lehtë. Në fakt, disa menaxherë thonë se kjo është puna më e vështirë me të cilën duhet të hasen. Vetë procesi është shumë I ndërlikuar. Nëse jeni I ri në menaxhim, konsultohuni me departmanentin e burimeve njerëzore në lidhje me standartet e kompani...M A X
ne: 06-05-2020, 22:30:03
Lufta për ‘Duty Free’ u kthye në test lakmues për klimën e investimeve të huaja

Leku

Edhe pse nuk ka një kontratë qiraje që nga gushti i vitit 2019, kompania “Albania Duty Free Distribution”, ADFD – në pronësi të bashkëshortes së gjyqtarit të Apelit të Tiranës, Gjin Gjoni vazhdon të ushtrojë aktivitetin si magazinë doganore në Rinas; megjithë kundërshtimin e koncesionarit të aer...


M A X
ne: 10-04-2020, 11:06:47
FMN-ja paralajmëron depresionin më të thellë që nga vitet ’30

Leku

Kryetarja e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Kristalina Georgieva deklaroi se pandemia e koronavirusit mund të shkaktojë krizën më të thellë ekonomike që nga viti 1930.Georgieva tha se koronavirusi mund të ndikojë në një ngadalësim ekonomik “të frikshëm”. Ajo shtoi se bota mund të përballet me...

bota neser.jpg
stocks plunge down.jpg
2F8E2EF7-83B1-4AC9-8643-7DFD7AB620E9.jpg
njerezit e suksesshem.jpg
M A X
ne: 01-12-2019, 14:58:15
GDP - Produkti i Brendshem Bruto

Leku

 


M A X
ne: 10-11-2019, 16:29:53
Firmat me fitimprurese ne Shqiperi

Leku

 M A X
ne: 14-10-2019, 10:57:18
Bujqesia shqiptare dhe roli i grave

Leku

 

M A X
ne: 14-10-2019, 10:51:18
Efektet pozitive të konkurrencës

Leku

 
M A X
ne: 30-09-2019, 00:34:15
Produktet “Made in Albania”

Leku

 


M A X
ne: 11-09-2019, 13:44:31
Grupi Balfin në shifra

Leku

 


M A X
ne: 23-06-2019, 12:23:24
Shpenzimet/ Çfarë u rëndon shqiptarëve, ballkanasve dhe europianëve

Leku

Shqiptarët shpenzojnë më shumë për ushqime dhe arsim, europianët për banesë dhe argëtim. Shpenzimet për ushqime, arsim dhe komunikim u rëndojnë më shumë familjeve shqiptare në krahasim me një familje europiane…Ushqimi është nevojë bazike e njeriut që të mbijetojë. Kur vjen puna te shpenzimet e f...


M A X
ne: 20-06-2019, 22:18:36
Planmanexhimi per buxhetin familjar/shtepiak

Leku

Si ta manexhoni buxhetin shtëpiak? 

M A X
ne: 20-06-2019, 22:15:08
Paga minimale ne Shqiperi me e uleta ne rajon

Leku

Paga minimale në Shqipëri është 211 euro, ndërsa në Maqedoni 240 euro, sipas të dhënave të Eurostat, që i referohen janarit 2019. Por, ndonëse në vlerë absolute, paga minimale në Shqipëri është sa 89% e asaj në Maqedoni, një individ me një pagë minimale në Shqipëri, mund të blejë vetëm sa 75% e ...
M A X
ne: 28-03-2012, 23:38:35
Greqi, më shumë se 1,5 milionë grekë i rikthehen Bujqësisë

Leku

Kriza ekonomike dhe financiare ka bërë që grekët t'i drejtohen fshatit. Më shumë se një milionë e gjysmë prej tyre mendojnë të largohen nga qyteti për të jetuar në provincë, sipas rezultateve nga instituti i sondazheve ''Kapa research'' për Ministrinë e Bujqësisë. Më shumë se 68 për qind e perso...

M A X
ne: 19-03-2012, 10:51:42
Albpetrol, dritë-hijet e një privatizimi

Leku

Albpetrol, dritë-hijet e një privatizimiNga Ervin QafmollaKompania shqiptare e naftës po i afrohet gjithnjë e më shumëmomentit tëpakthyeshëm tëshitjes. Shumë detaje, në nivel strategjik apo teknik, mbeten të paqarta, ndërkohë që për 2800 punonjësit e Albpetrolit nuk dihet se ç’fat i pret. Ndërko...


M A X
ne: 29-02-2012, 23:51:22
Kriza greke: Sa ndikon te Shqiptarët

Leku

Prej dy vitesh ekonomia greke ndodhet në kolaps për shkak të krizës së rëndë financiare që ka përfshirë vendin. Falimenton, nuk falimenton kanë qenë termat që kanë qarkulluar më së shumti në mediat, qarqet ekonomike dhe politike jo vetëm europiane, por mbarëbotërore. Shumë sektorë të ekonomisë h...

M A X
ne: 18-02-2012, 00:22:25
Kapen bonde falso me vlerë 6 mijë mld USD

Leku

Policia italiane ka lokalizuar dhe sekuestruar në Zvicër bonde të falsifikuara amerikane që kapnin vlerën e 6 mijë miliardë dollarëve. Lajmin e bëjnë të ditur mediat italiane, sipas të cilave titujt shtetërorë mbaheshin në tre arka që mbanin vulën e falsifikuar të Federal Reserve. Këto të fundit...

M A X
ne: 16-02-2012, 00:03:42
Rritja ekonomike 2.6 %

Leku

Instituti i Statistikave njoftoi se Prodhimi Kombëtar në tremujorin e tretë të vitit 2011 u rrit me 2.6 për qind. Sipas INSTAT, sektorët me rritjen më të madhe ishin tregtia dhe transporti. "Dega tregti, hotele dhe restorante pati një rritje me 6.2 për qind. Aktiviteti i transportit në tremujori...

M A X
ne: 13-02-2012, 23:46:26
“Shell”, gërmime për naftë në Shqipëri

Leku

Kompania e dytë më e madhe në botë në fushën e energjisë, kompania “Shell”, është përfshirë me 50% të aksioneve në kompanine kanadeze “Petronamas” për të nisur në mars shpimin për kërkimin e naftës në tre zona në Shqipëri. Planin e veprimit përfaqësuesit e dy kompanive ia kanë prezantuar kryemin...

M A X
ne: 12-02-2012, 21:40:59
Licenca 5 miliardëshe e lotarisë kombëtare

Leku

Licenca 5 miliardëshe e lotarisë kombëtareEned JaninaNë kulmin e krizës ekonomike dhe të mungesës së parave në buxhetin e shtetit, qeveria ka liberalizuar edhe më shumë tregun e lotarive. Një vendim i miratuar një muaj më parë dhe i botuar vetëm më datën 10 shkurt në Fletoren Zyrtare mundëson zh...

M A X
ne: 07-02-2012, 23:48:20
Sipërmarrjet e Vogla e të Mesme dhe lufta ndaj monopoleve

Leku

Ekonomia e lirë e tregut ka në thelb të idesë së saj themelore mekanizmin e tregut të lirë. Me pak fjalë, kjo do të thotë jo vetëm që tregu vendos se çfarë, në ç’masë dhe me ç’çmim e kush do ta shesë të mirën dhe shërbimin, por edhe që ai është i lirë ta bëjë këtë, pa asnjë shtrëngim dhe kufizim...

Berni
ne: 31-01-2012, 07:14:28
Historiku i industrisë së duhanit në Shqipëri

Leku

Prodhimi i duhanit në qytetin e Durrësit ka pasur një traditë të hershme. Specialistët e këtij prodhimi thonë se për herë të parë duhani ka ardhur në Shqipëri nëpërmjet portit të Durrësit në shekullin XVII dhe se prodhimi i mirëfilltë industrial i tij filloi në shekullin e kaluar pikërisht në kë...

  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board