×

10 punëdhënëset më të mëdha në botë

10 punëdhënëset më të mëdha në botë

· 1 · 329

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 12-09-2011, 23:06:09
Dhimbja më e madhe për politik bërësit në shumë vende të pasura ka qenë se si të krijojnë vende punë në një kohë kur shkurtime të shpenzimeve dhe një ekonomi anemike. Sektori privat ka qenë i dobët në gjenerimin e vendeve të reja të punës gjithashtu dhe shkurtimet e shpenzimeve është pasur me shkurtime të vendeve të punës.

Por në botë cilët janë 10 sektorët ku ka më shumë të punësuar? 7 prej tyre janë shtetërore. Departamenti i Mbrojtjes në SHBA është më i madhi me 3.2 milion njerëz të punësuar. Kjo shifër është e barabartë me 1% të popullsisë së vendit. Kina, vendi me popullsinë në botë dhe me shpenzimet më të mëdha ushtarake ka të punësuar në ushtri 2.3 milion njerëz. Ndërsa për Shërbimin e kujdesit Shëndetësor në Angli punojnë 1.4 milion ose 2.5% e popullsisë.

Kurse tre kompanisë private me më shumë të punësuar janë Walmart, McDonald’s dhe kompania Taiwan’s Hon Hai Precision Industry.

 

1-     Departamenti i Mbrojtjes në SHBA

3.2 milion

2- Ushtria Kineze

2.3 milion

3- Walmart

2.1 milion

4- McDonald’s

1.7 milion

5- Korporata e Kombëtare Kineze e Naftës

1.7 milion

6- Korporata e Rrjetit Elektrik në Kinë

1.6 milion

7- Shërbimi Kombëtar i Kujdesit Shëndetësor (Angli)

1.4 milion

8- Hekurualla Indiane

1.4 milion

9- Grupi Postar i Kinës

0.9 milion

10- Hon Hai Precision Industry

0.8 milion

Shekulli.com.al
 

kafshet me te medha ne bote

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 20-05-2020, 20:10:31
nga InfoZ
“Familja është gjëja më e rëndësishme në botë”

Nisur nga M A XRubrika Familja

Postimi i fundit 02-05-2020, 19:29:01
nga erlehta
Kush eshte njeriu i pare ne bote?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 04-04-2020, 11:07:14
nga M A X
Kush eshte njeriu me i pasur ne bote?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 04-04-2020, 11:10:13
nga M A X
Kush ka me shume kupa bote?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 09-04-2020, 21:35:36
nga M A X