×

I nxehti dyfishon luftrat

I nxehti dyfishon luftrat

· 1 · 133

  • Postime: 23402
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 26-08-2011, 00:39:55
Shpërthimi i konflikteve civile mund të ketë lidhje të ngushtë me fenomene të mëdha klimetarike që kushtëzojnë kohën në shkallë globale si El-Nino.
Kalimi i saj periodik në paqësor, i karakterizuar nga temperatura të larta dhe thatësirë, dyfishon mundësinë e konflikteve në vendet tropikale dhe mund të lidhet edhe me shpërthimin e 21% të luftrave në 50 vitet e fundit.

Përfundimin e ka nxjerrë një studim i Columbia University që ka zënë edhe kopertinën e Nature. /top channel
 

Kur i nxehti “gjunjëzon” Tokën

Nisur nga BerniRubrika Mix

Postimi i fundit 30-07-2010, 18:46:00
nga Nore
"Financial Times": Shqiperia dyfishon investimet e huaja

Nisur nga M A XRubrika Leku

Postimi i fundit 08-12-2009, 11:21:04
nga M A X