×

Integrimi Europian dhe Internacionalja Komuniste

Integrimi Europian dhe Internacionalja Komuniste

· 2 · 1095

  • Postime: 8
xheedl
ne: 07-06-2006, 08:57:54
INTEGRIMI  EUROPIAN DHE  INTERNACIONALJA  KOMUNISTE

Ne Francë Partia e Lipen-it ( partia fashiste franceze)është bërë një problem i madh për emigrantet duke qenë se edhe Sarkozi (ministri i puneve te brendeshme) doli me ligje të reja te tipit "fashist" kundër emigranteve dhe te huajve ne Francë. Ne këtë vale diskutimesh te zjarrta dhe manifestime turmash te tebuara te huajsh këtu ne Francë te cilët djegin makina e vetura, një kanal francez organizoi një emision për Partine Komuniste Franceze, e cila ishte ne valen e organizimit te saj për zgjedhjet e kryterait te partise. Kryetar u zgjodh një djalë i ri i cili nuk i kishte as 30 vjeç dhe për te festuar ata kendonin.... Internacionalen.
Shumë të huaj qe jetojne ne Francë kanë simpati për te majten e ketushme sepse është kjo e majte e cila i mbron dhe përkrah, por kur kthejnë koken nga Europa Lindore ata thonë: E majta franceze, dhe me saktë komunistet franceze nuk janë si ata te Europes Lindore.
Më kujtohet dita e rrezimit te monumentit te diktatorit : unë atëherë isha 14 vjeç. Isha rritur ne një fryme absolute komuniste dhe bile kisha bërë roje nderi pranë varreve te Qemal Stafes, Enver Hoxhes dhe monumentit te nenes Shqipëri për festat e 5 majit. Isha një nxenese e shkelqyer qe edhe sot e kësaj ditë i kam fletet e nderit me mbishkrimin ›Pionier i Dalluar i Enverit". Edhe kur dilja jashtë shtetit gjatë asaj kohe apo kisha kontakt me te huajt, me gjithë se ›jashtë shtetit" ishte ëndërr si për te gjithë shqipetaret e asaj kohe, biles idhull, unë përsëri thosha: › ne ne Shqipëri dimë të ecim me forcat tona". Dhe me te vërtetë habitem se çfare lavazhi psikologjik i patën bërë rinise shqipetare te asaj kohe. Ne një kohe qe prindërit me thoshin thuajse çdo ditë › Kij kujdes kur të flasësh. Me mirë mos thuaj asgjë se sa te leshosh ndonjë gafe, se ndryshe nuk jeton me ne mes te Tiranës".
Dhe kur « dita e madhe » erdhi në shesh u kendua : « Unite, Unite Europe », dhe u thirr për integrimin Europian. Këtë integrim do të na e sillte Partia Demokratike.
Për një integrim te tillë vazhdohet e flitet edhe sot biles PD do të ngelet si partizania heroike e cila foli për te dhe mua kur mendoj për reklamat qe PD dhe kompani bëjnë ne Shqipëri (pa perjashtuar FRESH: federata rinore euro-socilaiste, LSI etj.), mua me vijnë ndërmend vargjet e internacionales: .......... është lufta finale
                                     vendimtare mbi dhé .......
Sa e habiteshme !
Komunizmi qe kendonte si himn Internacionalen , punoi rendshem dhe me kujdes për te ngritur : DIKTATUREN  e Proletariatit.  E kam theksuar Diktaturen, sepse aty ku ka diktaturë nuk ka :
Porta te Hapura, pra nuk ka Integrim pra nuk ka as Internacionalizem për te cilin kendohej Internacionalja. Dhe ngriten Diktature.
Ne se kujtojmë luftën e dytë botërore : dy kahe te kundërt ekstreme ne lufte : e Majta dhe e Djathta, qe luftonin për ›të drejtat dhe lirine" a ishin të ndryshme apo të njëjta ?
Me pëlqeu një pershkrim qe dikush ne alb-shkenca pati shkruajtur për Musolinin i cili kishte qenë një bashkepunetor shumë i afert i Leninit. Dhe me pas ne fakt Nazizem do të thotë : Nacional+ Socialist. E kam theksuar Socialist. Dhe kjo rrymëëë mbahet si e ekstremit te djathte ne opozite te plotë me Komunizmin dhe Socializmin.
çfarë paska të ndryshme Fashizmi apo Nazizmi nga Komunizimi apo Socializmi ?
Ata qe te dy synuan Diktaturen, qe te dy favorizuan dhe favorizojne me politikat e tyre edhe sot e kësaj ditë Monopolet (e theksoj Monopolet), qe te dy mbajnë qenderime Jo-Objektive ne raposrt me shkencen : njeri synon momopolet e tipit fashist duke favorizuar edhe atë qe nuk e meriton vërtetë për hater te monopoleve, ndërsa tjetri favorizon diktaturen e Proletariatit : pra megjithëse punetoret janë nga ana edukative dhe shkencore shumë me poshtë se sa intelektualet serisht diktatura i përket proletariatit, siç thotë një shprehje popullore «  U ngriten kembet t'i bien kokës », nazizmi ne se vrau e preu (qofshin edhe hebrenjte)  e bëri vetëm kundër atyre qe e kundershtuan, ndërsa ata qe nuk e kundershtuan i la te qete, çka do të thotë se nuk ishte aq racist sa duket dhe për me tepër po të kemi parasysh faktin se ata bashkepunuan me Japonine (race e verdhe) apo me Palestinen te cilët sihin te interesuar për politikën anti-izraelite etj. Po kështu edhe Diktaturat e Proletariatit ne vende të ndryshme te Europes Lindore bashkepunuan me njera tjetrën.  Sikurse u ngrit blloku fashist u ngrit blloku komunist. Po kështu blloku komunist vazhdoi te ekzistonte ne vartesi te memes Rusi (bile Rusia pushtimet e veta i mbajti mirë ne kuadrin e BRS), ashtu sikurse synonte pushtimet edhe blloku nazi-fashist. Kampet e perqendrimit u ngriten ne mënyrë analoge ne te dy blloqet. Po ashtu sikurse nazi-fashistet ne politikat aktuale duken se janë kundër integrimit europian, po ashtu edhe komunistet me politikat e tyre ishin dhe janë kundër integrimit europian, bile qe te dyja këto blloqe ishin Anti-Krisht: Hitleri i cili aplikoi metodologjine idhtare pagane deri ne simbolin e nazizmit dhe viktimat qe bënin fli, dhe diktaturat komuniste te cilat vrane e prene çdo sherbyes fetar apo ata qe praktikonin fenë.
He pra cilat janë ndryshimet ? A nuk u duk qartë nga zgjedhjet e fundit se Berisha nuk mbajti asnjë nga premtimet e bëra para fushats elektorale, biles TEC-et ne Vlore donte t'i ngrinte gjithashtu, nuk ka bërë asgjë për reformen e siguracioneve shendetesore qe ka premtuar dhe për këtë duhet të kemi parasysh deklaraten e ministrit te shendetesise Cikuli i cili para ca kohësh deklaroi një gjë te tillë,  Znj. Topalli e rregulloi dhe sistemoi vendin ne Kuvendin Popullor sipas stilit te vjetër dhe në fund deklaroi se ajo e meritonte pasi gjyshi i saj kishte drejtuar një seance te Kuvendit dikur (pra një diktaturë "e hedhim poshtë" dhe një tjetër ngreme), për çeshtjen çame nuk bene asgjë por nga te dhenat me te fundit le të shpresojmë se do ta rimarrin ne shqyrtim rezoluten çame, bene aleancë me PBDNJ dhe me së fundi nuk do të bëjnë asgjë për gjykimin e krimeve te diktatures.

Ndoshta gabohem ndoshta jo por vete koha po na e thotë heshturazi se Majtas a Djathtas, këto mbeten dy kahe me drejtime te kundërta por te njetja ne vlerë modulare si dhe ne formë, madhësi dhe përmasa, pra shkurtimisht e Djathta Shqipetare do të beje te njetjtat gjëra si e Majta dhe nuk duhet te presim asgjë me shumë.
Bota ka me se dy shekuj qe po provon këtë metodologji te re politike: tipin Republikan, ne përputhje me revolucionin jakobin te Bonapartit. Por ky revolucion me gjithë se u deklarua si revolucioni i parë i tipit demokratik, përsëri mbart me vete shembullin e një diktaturë : Diktatura Jakobine dhe atë te luftrave për pushtime botërore për rritjen e  influences. A me te vërtetë ky revolucion duhet konsideruar demoktatik ne kuptimin e plotë te fjalës ? Ne se jo ç'mbetet te enderrojme dhe te shpresojmë ne mbi demokracine, ne një kohe qe akoma sot rrojme sipas tipit republikan dhe e perdorim këtë revolucion si shembull klasik te këtij koncepti.
Unë mendoj se ka ardhur koha t'i japim fund perrallave me revolucionar demokratik, me mbreter dhe mbreteresha etj., por te shohim me thjesht dhe shkoqur : ashtu sikur dikur Karl Marksi parashtroi një filozofi te re politike, atë komuniste dhe ne fillim te shekullit te 20te u fillua te aplikohej ne Europen Lindore deri në fund te këtij shekulli, ashtu ndoshta duhet te shohim për një rikonstrukti dhe ridimensionim te filozofive partiake për te mundur të hapim hapësira me te pershtateshme komunikimi dhe marredheniesh.

 Ajo qe dua te them dhe ku duhet te arrij është se ka ardhur koha, dhe për Shqipërinë kjo kohe ka ardhur shumefish, qe te ndryshohen filozofite politike dhe Filozofia Politike ne përgjithësi ne nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, ashtu sikurse kanë ndryshuar shumë edhe bazat ligjore, konventat dhe paktet e stabiliteteve ndermjet shteteve dhe kombeve. qe kurse u aplikua për herë të parë Revolucion Borgjez i tipit demokratik i Bonapartit dhe me pas Teoria Filozofike Komuniste. Nuk dua te zgjatem ne këtë pikë me qe mendoj se do ta trajtoj ne një teme te veçante.

Dhe ndoshta do të arrijme te gjejmë unin, identitetin tonë ne kuadrin e një teresie ndërkombëtare, ndoshta do të arrijme te realizojmë qëllimin e atyre vargjeve te bukura qe mbajnë kaq shumë me shprese turmen e cila te sheshi pati kenduar për bashkimin europian:

           ............  internacionale,
                         do jetë bota e re ................... .......
Edlira  XHEMO
Paris , 15/ 05/ 2006

p.s. këtë teme e kam trajtuar shumë shkurt duke dashur të mos zgjatem. 

  • Postime: 8
xheedl
#1 ne: 07-06-2006, 09:03:00
INTEGRIMI  EUROPIAN DHE  INTERNACIONALJA  KOMUNISTE

Ne Francë Partia e Lipen-it ( partia fashiste franceze)është bërë një problem i madh për emigrantet duke qenë se edhe Sarkozi (ministri i puneve te brendeshme) doli me ligje të reja te tipit "fashist" kundër emigranteve dhe te huajve ne Francë. Ne këtë vale diskutimesh te zjarrta dhe manifestime turmash te tebuara te huajsh këtu ne Francë te cilët djegin makina e vetura, një kanal francez organizoi një emision për Partine Komuniste Franceze, e cila ishte ne valen e organizimit te saj për zgjedhjet e kryterait te partise. Kryetar u zgjodh një djalë i ri i cili nuk i kishte as 30 vjeç dhe për te festuar ata kendonin.... Internacionalen.
Shumë të huaj qe jetojne ne Francë kanë simpati për te majten e ketushme sepse është kjo e majte e cila i mbron dhe përkrah, por kur kthejnë koken nga Europa Lindore ata thonë: E majta franceze, dhe me saktë komunistet franceze nuk janë si ata te Europes Lindore.
Më kujtohet dita e rrezimit te monumentit te diktatorit : unë atëherë isha 14 vjeç. Isha rritur ne një fryme absolute komuniste dhe bile kisha bërë roje nderi pranë varreve te Qemal Stafes, Enver Hoxhes dhe monumentit te nenes Shqipëri për festat e 5 majit. Isha një nxenese e shkelqyer qe edhe sot e kësaj ditë i kam fletet e nderit me mbishkrimin ›Pionier i Dalluar i Enverit". Edhe kur dilja jashtë shtetit gjatë asaj kohe apo kisha kontakt me te huajt, me gjithë se ›jashtë shtetit" ishte ëndërr si për te gjithë shqipetaret e asaj kohe, biles idhull, unë përsëri thosha: › ne ne Shqipëri dimë të ecim me forcat tona". Dhe me te vërtetë habitem se çfare lavazhi psikologjik i patën bërë rinise shqipetare te asaj kohe. Ne një kohe qe prindërit me thoshin thuajse çdo ditë › Kij kujdes kur të flasësh. Me mirë mos thuaj asgjë se sa te leshosh ndonjë gafe, se ndryshe nuk jeton me ne mes te Tiranës".
Dhe kur « dita e madhe » erdhi në shesh u kendua : « Unite, Unite Europe », dhe u thirr për integrimin Europian. Këtë integrim do të na e sillte Partia Demokratike.
Për një integrim te tillë vazhdohet e flitet edhe sot biles PD do të ngelet si partizania heroike e cila foli për te dhe mua kur mendoj për reklamat qe PD dhe kompani bëjnë ne Shqipëri (pa perjashtuar FRESH: federata rinore euro-socilaiste, LSI etj.), mua me vijnë ndërmend vargjet e internacionales: .......... është lufta finale
                                     vendimtare mbi dhé .......
Sa e habiteshme !
Komunizmi qe kendonte si himn Internacionalen , punoi rendshem dhe me kujdes për te ngritur : DIKTATUREN  e Proletariatit.  E kam theksuar Diktaturen, sepse aty ku ka diktaturë nuk ka :
Porta te Hapura, pra nuk ka Integrim pra nuk ka as Internacionalizem për te cilin kendohej Internacionalja. Dhe ngriten Diktature.
Ne se kujtojmë luftën e dytë botërore : dy kahe te kundërt ekstreme ne lufte : e Majta dhe e Djathta, qe luftonin për ›të drejtat dhe lirine" a ishin të ndryshme apo të njëjta ?
Me pëlqeu një pershkrim qe dikush ne alb-shkenca pati shkruajtur për Musolinin i cili kishte qenë një bashkepunetor shumë i afert i Leninit. Dhe me pas ne fakt Nazizem do të thotë : Nacional+ Socialist. E kam theksuar Socialist. Dhe kjo rrymëëëë mbahet si e ekstremit te djathte ne opozite te plotë me Komunizmin dhe Socializmin.
çfarë paska të ndryshme Fashizmi apo Nazizmi nga Komunizimi apo Socializmi ?
Ata qe te dy synuan Diktaturen, qe te dy favorizuan dhe favorizojne me politikat e tyre edhe sot e kësaj ditë Monopolet (e theksoj Monopolet), qe te dy mbajnë qenderime Jo-Objektive ne raposrt me shkencen : njeri synon momopolet e tipit fashist duke favorizuar edhe atë qe nuk e meriton vërtetë për hater te monopoleve, ndërsa tjetri favorizon diktaturen e Proletariatit : pra megjithëse punetoret janë nga ana edukative dhe shkencore shumë me poshtë se sa intelektualet serisht diktatura i përket proletariatit, siç thotë një shprehje popullore «  U ngriten kembet t'i bien kokës », nazizmi ne se vrau e preu (qofshin edhe hebrenjte)  e bëri vetëm kundër atyre qe e kundershtuan, ndërsa ata qe nuk e kundershtuan i la te qete, çka do të thotë se nuk ishte aq racist sa duket dhe për me tepër po të kemi parasysh faktin se ata bashkepunuan me Japonine (race e verdhe) apo me Palestinen te cilët sihin te interesuar për politikën anti-izraelite etj. Po kështu edhe Diktaturat e Proletariatit ne vende të ndryshme te Europes Lindore bashkepunuan me njera tjetrën.  Sikurse u ngrit blloku fashist u ngrit blloku komunist. Po kështu blloku komunist vazhdoi te ekzistonte ne vartesi te memes Rusi (bile Rusia pushtimet e veta i mbajti mirë ne kuadrin e BRS), ashtu sikurse synonte pushtimet edhe blloku nazi-fashist. Kampet e perqendrimit u ngriten ne mënyrë analoge ne te dy blloqet. Po ashtu sikurse nazi-fashistet ne politikat aktuale duken se janë kundër integrimit europian, po ashtu edhe komunistet me politikat e tyre ishin dhe janë kundër integrimit europian, bile qe te dyja këto blloqe ishin Anti-Krisht: Hitleri i cili aplikoi metodologjine idhtare pagane deri ne simbolin e nazizmit dhe viktimat qe bënin fli, dhe diktaturat komuniste te cilat vrane e prene çdo sherbyes fetar apo ata qe praktikonin fenë.
He pra cilat janë ndryshimet ? A nuk u duk qartë nga zgjedhjet e fundit se Berisha nuk mbajti asnjë nga premtimet e bëra para fushats elektorale, biles TEC-et ne Vlore donte t'i ngrinte gjithashtu, nuk ka bërë asgjë për reformen e siguracioneve shendetesore qe ka premtuar dhe për këtë duhet të kemi parasysh deklaraten e ministrit te shendetesise Cikuli i cili para ca kohësh deklaroi një gjë te tillë,  Znj. Topalli e rregulloi dhe sistemoi vendin ne Kuvendin Popullor sipas stilit te vjetër dhe në fund deklaroi se ajo e meritonte pasi gjyshi i saj kishte drejtuar një seance te Kuvendit dikur (pra një diktaturë "e hedhim poshtë" dhe një tjetër ngreme), për çeshtjen çame nuk bene asgjë por nga te dhenat me te fundit le të shpresojmë se do ta rimarrin ne shqyrtim rezoluten çame, bene aleancë me PBDNJ dhe me së fundi nuk do të bëjnë asgjë për gjykimin e krimeve te diktatures.

Ndoshta gabohem ndoshta jo por vete koha po na e thotë heshturazi se Majtas a Djathtas, këto mbeten dy kahe me drejtime te kundërta por te njetja ne vlerë modulare si dhe ne formë, madhësi dhe përmasa, pra shkurtimisht e Djathta Shqipetare do të beje te njetjtat gjëra si e Majta dhe nuk duhet te presim asgjë me shumë.
Bota ka me se dy shekuj qe po provon këtë metodologji te re politike: tipin Republikan, ne përputhje me revolucionin jakobin te Bonapartit. Por ky revolucion me gjithë se u deklarua si revolucioni i parë i tipit demokratik, përsëri mbart me vete shembullin e një diktaturë : Diktatura Jakobine dhe atë te luftrave për pushtime botërore për rritjen e  influences. A me te vërtetë ky revolucion duhet konsideruar demoktatik ne kuptimin e plotë te fjalës ? Ne se jo ç'mbetet te enderrojme dhe te shpresojmë ne mbi demokracine, ne një kohe qe akoma sot rrojme sipas tipit republikan dhe e perdorim këtë revolucion si shembull klasik te këtij koncepti.
Unë mendoj se ka ardhur koha t'i japim fund perrallave me revolucionar demokratik, me mbreter dhe mbreteresha etj., por te shohim me thjesht dhe shkoqur : ashtu sikur dikur Karl Marksi parashtroi një filozofi te re politike, atë komuniste dhe ne fillim te shekullit te 20te u fillua te aplikohej ne Europen Lindore deri në fund te këtij shekulli, ashtu ndoshta duhet te shohim për një rikonstrukti dhe ridimensionim te filozofive partiake për te mundur të hapim hapësira me te pershtateshme komunikimi dhe marredheniesh.

 Ajo qe dua te them dhe ku duhet te arrij është se ka ardhur koha, dhe për Shqipërinë kjo kohe ka ardhur shumefish, qe te ndryshohen filozofite politike dhe Filozofia Politike ne përgjithësi ne nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, ashtu sikurse kanë ndryshuar shumë edhe bazat ligjore, konventat dhe paktet e stabiliteteve ndermjet shteteve dhe kombeve. qe kurse u aplikua për herë të parë Revolucion Borgjez i tipit demokratik i Bonapartit dhe me pas Teoria Filozofike Komuniste. Nuk dua te zgjatem ne këtë pikë me qe mendoj se do ta trajtoj ne një teme te veçante.

Dhe ndoshta do të arrijme te gjejmë unin, identitetin tonë ne kuadrin e një teresie ndërkombëtare, ndoshta do të arrijme te realizojmë qëllimin e atyre vargjeve te bukura qe mbajnë kaq shumë me shprese turmen e cila te sheshi pati kenduar për bashkimin europian:

           ............  internacionale,
                         do jetë bota e re ................... .......
Edlira  XHEMO
Paris , 15/ 05/ 2006

p.s. këtë teme e kam trajtuar shumë shkurt duke dashur të mos zgjatem. 


 

Integrimi i sistemeve robotike

Nisur nga Zalo BiçakuRubrika Shkenca

Postimi i fundit 27-05-2020, 15:42:18
nga Zalo Biçaku
Integrimi ne BE, asnje sinjal per Ballkanin para 2020!

Nisur nga ßåßy ღRubrika Bota

Postimi i fundit 24-05-2010, 19:52:46
nga babjusi
Integrimi ndërshqiptar, punë e Sizifit!

Nisur nga ShejRubrika Bashkimi Kombëtar

Postimi i fundit 10-02-2010, 22:19:42
nga ωιη∂σω ιη тнє ѕкιєѕ
Integrimi i search engine brenda faqes html

Nisur nga kasperinaRubrika CMS | Skripte | Templates

Postimi i fundit 05-03-2008, 21:22:39
nga php
Shqiperia, Kosova, Evropa dhe integrimi

Nisur nga BerniRubrika Aktualiteti

Postimi i fundit 26-01-2008, 15:21:57
nga Rust