×

Kontribut të vërtetës mbi ushtarët e vrarë në Irak

Kontribut të vërtetës mbi ushtarët e vrarë në Irak

· 1 · 504

  • Postime: 2028
  • Gjinia: Mashkull
sulltani
ne: 21-04-2005, 17:36:37

The New York Times: Ëndërra

Raporti i Shtëpisë së Bardhë për gjendjen në Iraq 100 ditë pas përfundimit të aktiviteteve kryesore luftarake shkruan: Janë vrarë vetëm 50 ushtarë pas përfundimit të aktiviteteve kryesore luftarake.

Komenti i gazetës: Ky raport u përngjan më tepër ëndërrave se sa raportit numerik real. Ky raport sa po duket nuk ka lidhje me realitetin e Iraq-ut ku ushtarët vdesin.

Këtë raport nuk e pranon as rrjeti televiziv CNN i cili numrin e ushtërëve të vrarë e rrit deri 171 ushtarë të vrarë.

Gjeneral Franks-i pranon:

Gjeneral Franks-i, ish-komandanti i forcave në Iraq, para Congress-it ka pranuar çdo ditë ka mes 10-25 sulme kundër forcave amerikane në Iraq d.m.th. sipas raportit në mesatarisht 17 sulme në ditë vritet një gjysëm ushtari.

Kjo ndodhë për shkak fshehjes së numrave të viktimave.

Zëdhënësi i forcave amerikane në shumicen e rasteve pranon vetem një të vrarë gjatë një sulmi.

Nëse i bashkojmë pohimet e ish-komandantit dhe zëdhënesit do të arrijmë te numri 17 të vrarë mesatarisht

Pyetjet????

Pse forcat amerikane largojne ushtaret e vrarë, të plaguar dhe mjetet ushtarake prej vendit të ngarjes në disa raste për 10 minuta dhe para se të arrijnë gazetarët?

Pse ndalojnë afrimin e gazetarëve në afërsi të vendit ku ka ndodhur sulmi?

Pse kërcnohet, goditet, burgoset çdo gazetar që i afrohet vendit të ngjarjes? Pyetni korrespondentet e Al Jazeera-së.

Pse u vra gazetari i Al Jazeera-së në Bagdad?

Pse u vra gjiruesi i Reuters-it?

Pse u kërcnohet Wolfowitz -i (zëvendës sekretar i mbrojtjes) shtëpive telvizive arabe?

Pse shtëpitë televizive arabe mohojnë numrat e viktimave që janë paraqitur në edicionet e hershme edhe pse fotografitë përgënjeshtrojnë numrat (e cenzuruara)?

Komisioni i Congress-it shpalos të vërtetën:

Sipas një raportit të fshehur të përgatitur prej një komision të Congress-it që ka vizituar Iraq-un çdo ditë vriten prej 10-12 ushtarë amerikan, d.m.th. mestarisht 300 të vrarë çdo muaj. (këtë e verteton edhe raporti njërës prej grupave të rezistencës). Këtë informatë e ka botuar revista الأسؚوع e Egjiptit dhe gazeta الرياض e Saudisë.

Këtë e verteton edhe mjeku Usame Mehdi i cili prej burimeve amerikane kupton se baza aerore Andron në afërsi të Washingtonit ka pranuar 4000 ushtarë të plagosur. Këtë e pohon edhe revista The Guardian

Lajme nga tereni…

• Një oficer në ushtrinë amerikane: Rezistenca irakiane përparon dhe dita ditës bëhet me efikase, me precize dhe zhvillon aftësitë për t'u fshehur (USA today).

• Shields (zëdhënësi kryesor i forcave amerikane në Iraq): Numri mesatar i sulmeve ditore ësht prej 12-15 sulme që dita ditës bëhen me efikase dhe precize

• Ushtarët e njesisë 101 kanë refuzuar kthimin në vend për pushim duke u frikësuar që të mos sulmohen aeroplanet e tyre nga rezistenca. (The New York Times)

• Komandanti i forcave amerikane në veri: Jemi duke luftuar me fantazma. Nuk i shohim aspak ata që na sulmojnë.

• Nga letrat e ushtarëve në Iraq: Na ktheni në shtëpi (The Observer)

• Vetëvrasje e 15 ushtarëve britanez.

• Ushtria e Muhammedit që bën pjesë në rrjetin Al Qaida qendron pas sulmeve të sofistikuara dhe të rregullta kundër ushtarëve amerikan. (The Sunday Times)

• Ushtarët paguajnë 1000 dollar që të hiking nga ferri i Iraq-ut.

• Edhe fëmijtë luftojnë kundër neve dhe na vrasin. (Radiotelevizioni i ushtrisë amerikane)

• Wolfowitz: Po ballafaqohemi me luftë guerilje që nuk është parë më herët në botë. (مفكرة الإسلام)

• Vëllau i xhiruesit të Reuters-it që është vrarë nga amerikanët: Vëllau im zbuloi varrezat ku ishin të varrosur ushtarë amerikan. Për këtë e likuiduan.

• 600 familje formojnë komision dhe kërkojnë kthimin e të afërmve të tyre prej Iraq-ut.

• Web faqeja http://www.sftt.org/ (Soldiers for the truth) e hapur nga një ish oficer amerikan që ka luftuar në Vietnam publikon letrat e ushtarëve amerikan në Iraq nga të cilat shihen pashpresa që e përjetojnë ushtarët


Marrë nga www.almokhtsar.com