×
Hyrja
Profili

Cameria Shqiptare

Pergjigje nga: Agim Hamiti, xhavo, Grykohor
Cameria eshte Shqiperi!
*

Berni
ne: 17-07-2010, 01:24:25
Çamëria historikisht nuk ka qenë tokë e Greqisë

Cameria

Revista “Shqip”, publikon për herë të parë një studim të panjohur për Çamërinë të botuar në revistën “Vatra Shqiptare” që nxirrte Radio-Tirana në vitin 1941, i cili është bazuar mbi ngjarje, fakte dhe dokumente historike. Ku hidhet dritë mbi masakrat e genocidin e pashembullt grek ndaj popullsis...


Pergjigje nga: Raparis, kengaime
Ka ndonje çam ketu?
*
Berni
ne: 26-03-2008, 10:31:54
Perla nga Çamëria

Cameria

Selman Sheme sjell në një libër monumentet natyrore dhe kulturore të ÇamërisëMbi Pargë ka rënë mbrëmja. Dritat e shtëpive në lagjen e kalasë reflektohen mbi Jon. Dikur në rrugët e këtij qyteti ecte e menduar Dora d‘Istria, ndërsa Kol Idromeno nuk i hoqi asnjëherë nga telajot ndj...
*
Outime
ne: 16-04-2006, 21:12:13
çami që denoncoi Greqinë në Strasburg

Cameria

çami që denoncoi Greqinë në StrasburgI dënuar 5 vjeç si bashkëpunëtor i fashizmit nga gjykatat greke, Mehmet Dalipi, qytetar çam nga Paramithia ndërron emrin në Mihal dhe nis betejën e vet me shtetin grek. Prindërit e tij kanë mijëra hektarë prona në zonën e Gumenicës; a...

*
Outime
ne: 16-04-2006, 21:07:51
Drama çame përmes diplomacisë së Mit'hat Frashërit

Cameria

Drama çame përmes diplomacisë së Mit'hat FrashëritDrama shqiptare ishte ideuar në tryezat e ›zeza" të Londrës. Ajo do të luhej me tërë reptësinë e vet sidomos në Jugun tonë ku përalla Vorioepirote do të ngulmonte për të hyrë në zyrat diplomatike të kohës si një e vërtetë s...

*
Outime
ne: 27-01-2006, 11:11:50
KUADRI LIGJOR - Për zgjidhjen çështjes çame

Cameria

KUADRI LIGJOR - Për zgjidhjen çeshtjes çame:- Gjykates për te Drejtat e Njeriut - Me poshtë janë disa nga ligjet e saj,te te cilët mund te bazohen individe te veçantë ose dhe grupe te caktuara. Gjykimi i kësaj Gjykate është i paanshem [ndoshta!] dhe njihet nga Greqia.Dek...

*
Outime
ne: 27-01-2006, 10:38:29
LOTË TË çAMËVE

Cameria

LOTË TË çAMËVEKush eshte komuniteti i te debuarve nga Greqia me1944? Mbi 100 mije came jane shperndare ne qytetet eShqiperise dhe kerkojne pas 56 vjet eksodi, rikthiminne tokat e tyre. Rikthim qe vazhdon te kundershtohetme force nga autoritetet greke. Por qe ka filluar t...
*
Outime
ne: 21-01-2006, 13:02:34
History of the region [in english]

Cameria

History of the regionçameria is situated geographically on the north-west Greece. This beautiful region, has a rich Albanian heretage and it was only in the 1912 that is was annexed unfairly and unjustifiable from Greece. This was the af...


  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board