×

Diapazon Mendimesh - Kendi i filozofise

 • Diapazon

  Edukata i paraprinë dijes
  M A X
  30-04-2020, 17:30:23
  Edukata në njërën anë, si dhe dija në anën tjetër, janë dy anë të monedhës, të cilat gjithherë duhet të jenë paralele, duke e plotësuar njëra-tjetrën e asesi të ndara. Një monedhë e cila ka vetëm njërën anë si duhet, kurse anën tjetër jo si duhet, këtë monedhë nuk e çmon askush, as njeriu që e posed...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  Diapazon

  Gjithçka e ka një qëllim: nëse nuk është një bekim, është një mësim
  M A X
  19-03-2020, 10:25:07
  Eshtë një stuhi që vjen dhe na bën copë dhunshëm shëndetin, sigurinë tonë, arsyen tonë. Eshtë një errësirë ​​që duket shumë e rëndë, sepse prek ata që duam, pasi e shikojmë të pafuqishëm gjithçka, pa qenë në gjendje të bëjmë asgjë.

  Në disa faza të jetës sonë, ne mbijetojmë një lloj zvarri...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Mos u bëj si ata që të kanë lënduar
  M A X
  19-03-2020, 10:23:13
  Mos e thyej zemrën e dikujt vetëm sepse ta kanë thyer edhe ty. Mos u bëni mizorë sepse dikush ka qenë mizorë me ju. Mos e lëndoni dikë vetëm sepse jeni lënduar. Ne gjithmonë kemi dy mundësi në jetë, kur gjërat nuk shkojnë ashtu siç duam, mund të vazhdojmë me një qëndrim pozitiv ose mund të qëndrojmë...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Distancimi Social
  M A X
  19-03-2020, 10:21:05
   

  Merrni tigrin e egër. Ai shoqërohet me tigrat e tjerë vetëm për t’u çiftuar, ose nëse është femër, për të rritur për një kohë të shkurtër këlyshët e saj. Në raste të tjera, tigri qëndron gjithnjë vetëm. Tigrat janë të shkëlqyer në aspektin e distancimit social.
  ...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Psikologjia e frikes - Frika nga koronavirusi dhe si mund ta luftojmë atë
  M A X
  09-03-2020, 19:42:35
  Le të fillojmë me gjërat më të qarta: Covid-19, sëmundja e shkaktuar nga një lloj i ri i koronavirusit, është e frikshme. Përhapet shpejt, aktualisht nuk ka asnjë vaksinë apo trajtim parandalues ​​për të, dhe ne nuk e dimë se sa vdekjeprurëse është në të vërtetë. Në këto rrethana, është e kuptueshme...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  Diapazon

  Anarki - A mund të jetojmë në një botë pa rregulla?
  M A X
  26-02-2020, 20:23:49
  “Jam në fund të të 20-ave dhe ndihem gjithnjë e më i frustruar nga rregullat. Nga tabelat e pafundme që më thonë “të qëndroj në të djathtë” mbi shkallët lëvizëse, apo “ndalimin e lëvizjes me skeitbord” në vende publike, deri tek të gjitha ato rregullat e pashkruara shoqërore, siç është pritshmëria q...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Mbrohuni nga Ligësia e të tjerëve me buzëqeshje
  M A X
  05-02-2020, 00:23:49
   

  Në botën ku jetojmë, është e pamohueshme që ekziston edhe e mira, edhe e keqja. Ndryshimi, sidoqoftë, është se të bësh mirë duhet zemër dhe mund, ndërsa e keqja nuk kërkon fare të lodhesh. Secili nga ne, të paktën një herë në jetë, është dashur të përballet me ligësinë e njerëz...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  Diapazon

  Pse faktet nuk na e ndryshojnë mendjen
  M A X
  02-02-2020, 20:30:08
   

  Dikur ekonomisti J.K Galbraith shkroi, “Përballë zgjedhjes mes ndryshimit të mendjes dhe vërtetimit se nuk ka nevojë për ta ndryshuar mendjen fare, pothuajse të gjithë përqendrohen te vërtetimi.”

  Leo Tosltoy ishte edhe më guximtar kur shkroi: “Edhe çështjet më të vës...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Personat qe flasin me veten
  M A X
  26-01-2020, 14:22:29
  Nëse flisni nganjëherë me veten tuaj, kjo nuk është shenjë e çmendurisë, por sipas shkencëtarëve britanikë nga departamenti i psikologjisë dhe neurologjik është shenjë e mendjes së shëndoshë.

  Jeni zgjuar në mëngjes dhe ju mungon motivimi për punë. Vetes i thoni: “Jepi. Ngrihu dhe nisu në ...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Stresi dhe Ankthi - Cili eshte dallimi?
  M A X
  21-01-2020, 21:45:16
   

  Të dy, stresi dhe ankthi mund të ndikojnë në jetën tonë të përditshme, por nganjëherë po të bëjmë dallimin mes ankthit dhe stresit është e vështirë. Shoqata Psikologjike Amerikane (APA) e përshkruan stresin si ndjenjë e të qenit i mbingarkuar, i shqetësuar apo i rraskapitur, i ...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  Diapazon

  45 këshilla si të bëheni një lider
  M A X
  21-01-2020, 21:28:20
  Dikush tërhiqet shumë nga pushteti, por pasi e ka arritur, e humb për ndonjë gabim të pafalshëm.
   

  Të tjerë, në rrugën drejt pushtetit, e shtyjnë veten përtej mundësive të tyre. Ose mbeten shumë mbrapa, pasi guxojnë shumë pak.

  Robert Greene, autor i “45 ligjet e p...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe

  PsiSoc

  Fakte interesante psikologjike
  M A X
  21-01-2020, 20:21:00
   

  01. Kur ju shihni ëndrra trupi juaj paralizohet.

  02. Nëse loti i parë del nga syri i majtë tregon dhembje, nëse del nga i djathti tregon lumturi.

  03.Kur e humbni telefonin reagoni njëjtë si në një eksperiencë para vdekjes.

  04. Truri i njeriut nu...
  M'pelqe M'pelqe M'pelqe M'pelqe
Thënie të mençura

Nisur nga Alban  | Postimi i fundit nga M A X    « 1 2 3 4 5 6 ... 51 » · 1272 · 135575

Kendveshtrime.....

Nisur nga Ωμέγα  | Postimi i fundit nga flutur    « 1 2 3 » · 62 · 11171

Llojet e personaliteteve

Nisur nga ßåßy ღ  | Postimi i fundit nga Zara    · 1 · 773

Te qenurit humanitar

Nisur nga Morea  | Postimi i fundit nga Passion    « 1 2 » · 32 · 4401

Edukata i paraprinë dijes

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 0 · 117

Cfare i jep kuptim jetes?

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga erlehta    · 1 · 162

Çfarë ndodh pas vdekjes…

Nisur nga Berni  | Postimi i fundit nga M A X    · 1 · 1310

PATRIOT APO NACIONALIST

Nisur nga miku  | Postimi i fundit nga Grens(Wiliams)    « 1 2 » · 33 · 4073

Mos u anko se plakesh...

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga Parloté    · 2 · 171

Lumturia - Si të bëhemi të lumtur?

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 3 · 1918

Dështimi është pjesë e suksesit

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 0 · 183

Thënie motivuese

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 2 · 275

Sindroma “e injorantëve”

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga Parloté    · 1 · 200

Pushteti i algoritmeve

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga Gjumashi    · 1 · 248

Ambicia - Ambiciozet

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 0 · 225

Nostalgjia dhe Aromat

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 0 · 219

Koncepti i races

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga M A X    · 0 · 208

Epoka e narcisistëve

Nisur nga erlehta  | Postimi i fundit nga M A X    · 2 · 525

Xhelozia në Miqësi

Nisur nga Berni  | Postimi i fundit nga Mishel...............    « 1 2 » · 31 · 1746

Pse i duam thashethemet?

Nisur nga Berni  | Postimi i fundit nga erlehta    « 1 2 » · 36 · 1497

A duhet patur frikë nga vdekja

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga ciarli    · 7 · 1450

Çështë bukuria a e brendshme?

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga ciarli    · 3 · 1517

Shenjat e fundit të botës apo...?

Nisur nga Berni  | Postimi i fundit nga ciarli    · 8 · 2140

"Jam homoseksual"

Nisur nga ωιη∂σω ιη тнє ѕкιєѕ  | Postimi i fundit nga ciarli    « 1 2 3 » · 55 · 7846

Fantazia: Si ndikon te ne

Nisur nga +ERELA+  | Postimi i fundit nga erlehta    · 5 · 1339

Nga hekurudhat, deri te Facebook

Nisur nga M A X  | Postimi i fundit nga ness uno    · 4 · 966

Njeriu dhe kufinjte e tij

Nisur nga Zara  | Postimi i fundit nga ness uno    · 1 · 688

Njerëzit me dy fytyra

Nisur nga Berni  | Postimi i fundit nga Mishel...............    « 1 2 3 4 » · 77 · 11873

Sheh syri apo truri?!

Nisur nga ßåßy ღ  | Postimi i fundit nga Grens(Wiliams)    · 15 · 1637