Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: ciarli
« ne: 27-12-2013, 17:38:29 »

i zgjuari kupton dhe mbushet, kurse intelegjenti ka nevoje te shprehet,, ti dashurosh te dyja eshte shume
Postuar nga: Parloté
« ne: 20-04-2012, 20:39:48 »

Inteligjenca është dhunti apo kapacitet mental.

Ka dallim të madh ndërmjet inteligjencës dhe zgjuarsisë. Zgjuarsia referon në njohuritë dhe vetitë që i posedojmë ndërsa inteligjenca është vetia e një personi që ta përmbledhë dhe përdorë dijen.

Kaq në pika të shkurta për dallimin mes tyre. Më shumë është sqaruar nga antarë të tjerë.
Postuar nga: besimtare
« ne: 27-09-2009, 00:12:27 »

Mendoj qe keto dy fjale tregojne te njejten gje dhe nuk kane asnje dallim mes tyre perveç faktit qe fjala "i zgjuar" eshte fjale e gjuhes shqipe ndersa fjala "inteligjent" eshte prurje e huaj.
Postuar nga: titi10
« ne: 21-11-2008, 21:44:32 »

cituar nga titi 10:
i zgjuar dhe  inteligjent janë sinonime

Nuk mendoj se është kështu. I zgjuar do të thotë syhapur, njeri qe nuk fle , qe nuk ja hedh dot, i rafinuar, p....dhije, bir k.... etj.
te zgjuar gjen edhe ne politike edhe ne Big Brother.Ne anglisht perkthehet aroused, ne gjermanisht aufgeweckt. Inteligjent do të thotë i aftë për te menduar, analizuar e krijuar. Këta i gjen ne shkencë e artin krijues.
i zgjuar eshte shqip,inteligjent e pershtatur ne shqip por perdoret per te zgjuarit apo p...dhije apo bir k....etj
Postuar nga: argonaut
« ne: 21-11-2008, 21:25:39 »

cituar nga titi 10:
i zgjuar dhe  inteligjent janë sinonime

Nuk mendoj se eshte keshtu. I zgjuar do te thote syhapur, njeri qe nuk fle , qe nuk ja hedh dot, i rafinuar, p....dhije, bir k.... etj.
te zgjuar gjen edhe ne politike edhe ne Big Brother.Ne anglisht perkthehet aroused, ne gjermanisht aufgeweckt. Inteligjent do te thote i afte per te menduar, analizuar e krijuar. Keta i gjen ne shkence e artin krijues.
Postuar nga: Masha
« ne: 04-11-2008, 15:41:05 »

i zgjuar dhe  inteligjent janë sinonime

I këtij mendimi jam dhe unë. Fjala "i zgjuar" përdoret me tepër ne fjalorin e jetës se perditdhme (zhargon) ndërsa "inteligjent" me tepër ne gjuhën e librave. Por kuptimi eshte i njëjtë.  ;)
Postuar nga: titi10
« ne: 31-10-2008, 21:29:40 »

i zgjuar dhe  inteligjent jane sinonime
Postuar nga: argonaut
« ne: 31-10-2008, 20:52:23 »

I zgjuar eshte ai qe me aftesite e diturine qe ka arrin maksimumin e suksesit. P.sh. nese nje medioker behet president do te thote qe eshte i zgjuar.Malesoret thuhet se jane te zgjuar.
Inteligjent per mendimin tim jane gjenite, por vlera e tyre mesohet pasi ata nuk jane me. E kam fjalen per gjenite e artit e letersise qe qetesojne e mbushin shpirtin tone. Sa per shkenctaret ata gjithmone hidhen poshte ose plotesohen nga brezat e rinj te shkencetareve. Te lexosh se si argumenton Ptolemeu; QE DIELLI RROTULLOHET RRETH TOKES; te mbushet mendja edhe sot.Formulat e perrllogaritjet e tij jane po aq interesante sa ato te Stephen Hawking.
Postuar nga: Rezart Palluqi
« ne: 05-04-2008, 12:47:57 »

 
 Njeriu i zgjuar dhe inteligjenti kane lindur ngaqe nuk egziston asnje qenie absolute.
Ate qe sheh i zgjuari nuk e sheh inteligjenti dhe e anasjellta.
Zgjuarsia eshte nje lum dhe inteligjenca deti ku ai derdhet.

Rezart Palluqi
Postuar nga: Lamtumire
« ne: 05-04-2008, 01:57:08 »

s'verejta asnje pergjigje te qelluar ktu, te gjith jeni gabim, ndonese respektoj mendimet tuaja.