Njeriu dhe kufinjte e tij - Diapazon

×
Hyrja
Profili

Njeriu dhe kufinjte e tij

Njeriu dhe kufinjte e tij

· 2 · 898

  • Postime: 1498

ne: 05-08-2010, 17:48:03
Cili është kufiri?Kush e përcakton atë?Vetë apo të tjerët?Cka na mban për të mos kaluar atë?Cilat mund të jenë pasojat e kalimit të vijës së kuqe?
Lindim të lirë,pa paragjykime,të pastër,pa faje e pa përgjejgësi dhe ashtu siq rritemi,moshohemi,dalengadalë robërohemi.Ne sjemi të lirë,edhe pse ashtu mendojmë.Ne gjatë cdo akti,veprimi,kemi ndërmend gjithmonë moskalimin e kufirit dhe qëndrimit Brenda asaj hapsirë.Pak a shumë,aty jemi më të sigurtë ,më të mbrojtur.Edhe pse të gjithë kane një ndjenjë të mbrendshme të fshehtë për të bërë atë cka është e ndaluar,të provojmë të paprovuarën,veprimi në këtë mënyrë nuk do të të bëjë të lirë,por do të të brobërojë edhe më tëpër.I burgosur nuk do të thotë vetëm të jesh I lidhur me pranga.Ne vetë si qenie njerzore ,jemi dëshmi e gjallë.Tek njeriu është e zhvilluar ndjenja e ndërgjegjes dhe përgjegjësia për pasojat,kështu që cdo ikje nga standardi dhe kufiri I parapërcaktuar,na burgos brenda përbrenda.Jetesa brenda kufijve është më e mirë.Ne kemi gjithcka në duart tona dhe zgjidhja mvaret prej nesh.Se a do ta kalojmë kufirin ose jo,mvaret nga ajo që duam të profitojmë.Mirëpo gjithcka e tepruar ,është e gabuar dhe e keqe.Të kalosh përtej ,ta teprosh,d.m.th. të grindesh me dikë dhe ta vrasësh,të jesh I lirë të dashurosh dhe ta dashurosh gjakun tënd.Gjithcka mund të ndosh kur kalon kufirin.
Kështu që,merrni kontrollin e jetës suaj dhe përcaktoni kufijtë,se pa ato nuk do të mund të dallonimVetëbsimin nga Egoizmi,Dashurinë nga Obsesioni,të Mirën nga e Keqja,Vekontrollin nga Marrëzia,Drejtësinë nga Naiviteit…
është një vijë e hollë që I ndan,e fuzishme,mirëpo që kalohet shumë lehtë dhe shumë shpejtë,brenda një milisekonde.Mirëpo e gjitha qëndron tek truri,tek të menduarit dhe tek zemra,të ndjerit.

  • Postime: 471

#1 ne: 16-12-2013, 14:12:38
Cili është kufiri?Kush e përcakton atë?Vetë apo të tjerët?Cka na mban për të mos kaluar atë?Cilat mund të jenë pasojat e kalimit të vijës së kuqe?
Lindim të lirë,pa paragjykime,të pastër,pa faje e pa përgjejgësi dhe ashtu siq rritemi,moshohemi,dalengadalë robërohemi.Ne sjemi të lirë,edhe pse ashtu mendojmë.Ne gjatë cdo akti,veprimi,kemi ndërmend gjithmonë moskalimin e kufirit dhe qëndrimit Brenda asaj hapsirë.Pak a shumë,aty jemi më të sigurtë ,më të mbrojtur.Edhe pse të gjithë kane një ndjenjë të mbrendshme të fshehtë për të bërë atë cka është e ndaluar,të provojmë të paprovuarën,veprimi në këtë mënyrë nuk do të të bëjë të lirë,por do të të brobërojë edhe më tëpër.I burgosur nuk do të thotë vetëm të jesh I lidhur me pranga.Ne vetë si qenie njerzore ,jemi dëshmi e gjallë.Tek njeriu është e zhvilluar ndjenja e ndërgjegjes dhe përgjegjësia për pasojat,kështu që cdo ikje nga standardi dhe kufiri I parapërcaktuar,na burgos brenda përbrenda.Jetesa brenda kufijve është më e mirë.Ne kemi gjithcka në duart tona dhe zgjidhja mvaret prej nesh.Se a do ta kalojmë kufirin ose jo,mvaret nga ajo që duam të profitojmë.Mirëpo gjithcka e tepruar ,është e gabuar dhe e keqe.Të kalosh përtej ,ta teprosh,d.m.th. të grindesh me dikë dhe ta vrasësh,të jesh I lirë të dashurosh dhe ta dashurosh gjakun tënd.Gjithcka mund të ndosh kur kalon kufirin.
Kështu që,merrni kontrollin e jetës suaj dhe përcaktoni kufijtë,se pa ato nuk do të mund të dallonimVetëbsimin nga Egoizmi,Dashurinë nga Obsesioni,të Mirën nga e Keqja,Vekontrollin nga Marrëzia,Drejtësinë nga Naiviteit…
është një vijë e hollë që I ndan,e fuzishme,mirëpo që kalohet shumë lehtë dhe shumë shpejtë,brenda një milisekonde.Mirëpo e gjitha qëndron tek truri,tek të menduarit dhe tek zemra,të ndjerit.

Zara shume te keqinj qekan treguar keta zeristat qe se kane vra mendjen fare per te shkruar ne kete teme....a thua valle nuk kane cte thojne ?

Temat e fundit