Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: erlehta
« ne: 29-03-2019, 07:11:01 »

"I dashur Mësues, ju duhet t'i mësoni fëmijës tim se jo të gjithë njerëzit janë të drejtë, jo të gjithë thonë të vërtetën; por ju lutem t'i thoni atij edhe që përballë çdo të ligu ka një hero, që përballë çdo egoisti gjendet një udhëheqës bujar.
Mësojini, ju lutem, se ka armiq por ka edhe miq! Dhe ka vlerë shumë më tepër monedha e fituar me djersën e ballit sesa një monedhë e gjetur .
Mësojini të humbasë, por edhe të shijojë e gëzojë fitoren, largojeni nga zilia dhe bëjeni të njohë gëzimin e thellë të një buzëqeshjeje të heshtur.
Lëreni të mrekullohet nga përmbajtja e librave, por edhe të hutohet nga zogjtë në qiell, lulet në fusha, nga kodrat dhe luginat.
Në lojë me shokët, shpjegojini se është më mirë një humbje e ndershme sesa një fitore e turpshme, mësojini të besojë në forcat e veta, edhe nëse është i vetëm kundër të gjithëve.
Mësojini të jetë i butë dhe i sjellshëm me të butët dhe i ashpër me të vrazhdët. Dhe le të mos pranojë gjërat vetëm sepse i kanë pranuar edhe të tjerët.
Mësojini t'u vërë veshin të gjithëve, por në momentin e së vërtetës, të vendosë vetë.
Mësojini të qeshë kur është i trishtuar dhe shpjegojini se nganjëherë edhe burrat e vërtetë qajnë.
Mësojini të shpërfillë turmat që kërkojnë gjak dhe të luftojë edhe i vetëm kundër të gjithëve, kur është i bindur se ka të drejtë
Silluni mirë me të, por jo si një fëmijë, sepse vetëm në zjarr temperohet çeliku.
Bëjeni të njohë guximin për të qenë i paduruar dhe durimin për të qenë trim .
Përcillini një besim sublim te Krijuesi dhe në veten e tij , sepse vetëm atëherë mund të ketë besim te njerëzit.
E di që po kërkoj shumë, por shih çfarë mund të bëni, i dashur mësues. "