×
Hyrja
Profili

Shpikjet më të rëndesishme që kanë realizuar femrat !

Shpikjet më të rëndesishme që kanë realizuar femrat !

· 2 · 631

  • Postime: 18280
  • Gjinia: Femer

ne: 14-05-2012, 18:46:06
Kush thote se femrat nuk kane kontribuar aspak ne zhvillimin e teknologjise dhe permiresimin e kushteve te jeteses e ka shume gabim!
 
 
Keto jane shpikjet me kryesore te realizuara prej femrave :
 
1.Kutine e baterive – Nancy Perkins 1986
 
2.Ventilatorin e makinave - Margaret Wilcox 1893
 
3.Furre pjekese me korent - Elizabeth Hawk 1867
 
4.Telefonin e riciklueshem - Randi Altschul 1999
 
5.Pajisjen e pijeve ne forme shatervani - Laurene O’Donnell 1985
 
6.Daljen emergjente ne rast zjarri  (shkallet e jashtme) - Anna Connelly 1887
 
7.Globin (qe perdoret ne shkolla) - Ellen Fitz 1875
 
8.Antiplumbin - Stephanie Kwolek 1964
 
9.Varken e shpetimit – Maria Beaseley 1882
 
10.Korrektorin (per gabimet ne shkrim) – Bette Nesmith Graham 1980
 
11.Oxhakun e lokomotivave - Mary Walton 1879
 
12.Lavapjatesen – Josephine Cochran 
 
13.Fshireset e xhamave te makinave - Mary Anderson1903
 
14.Dorashkat pa gishta - K.K. Gregory 1997

  • Postime: 566
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 27-12-2013, 18:12:38
Femrat jane supi i burrave ku edhe mbeshteten, prehen gjithnje, kurre nuk e kalojne gurmazin, forcen e fjales se burrit dhe asimilojne me kenaqesi avujt fantastike qe i fal mashkulli se bukures

Temat e fundit