×
Hyrja
Profili

Rubrike kushtuar ceshtjeve financiare dhe bankave ne pergjithesi.

Pergjigje nga: vendos, Trendafili i kuq
Kosto e parlamentit te ri
*

M A X
ne: 08-11-2007, 01:32:25
Terminologji financiare

Financë

Investimetshpenzime për shtesat e kapitalit (ndërtesa, makina, tokë...). Sa më e lartë të jetë norma e interesit, fitimet janë më të ulëta. InvestimetImpenjimi, me qëllim fitimi, i disa faktoreve ekonomike(kapital, pune, kohe...) për me i ofruar tregut një mall/...

Berni
ne: 10-09-2007, 14:55:23
Emigrantët, si mund të dërgojnë para me internet !

Financë

Kostoja rajonale e transferimit të parave të emigrantëve është 47 për qind, ndaj dhe rekomandimet për Shqipërinë kanë të bëjnë me luftën ndaj monopoleve, që realizojnë transferimin e parave të emigrantëveShqipëria, ashtu si edhe vendete tjera të rajonit, duhet të ulë kostote tra...

Berni
ne: 18-07-2007, 08:07:04
"Raiffeisen Bank" Banka më e mirë në Shqipëri !

Financë

"Raiffeisen Bank" nderohet për të tretin vit radhazi si banka më e mirë në Shqipëri. Ky vlerësim është bërë nga revista "Euromoney", një ndër revistat më të njohura financiare britanike. "Shqipëria po bëhet shumë shpejt një oaz për industrinë e shërbimeve financiare, me një mori bankash ndërkomb...

Berni
ne: 27-04-2007, 04:07:14
“Tirana Bank” hedh në treg dy forma të reja kreditimi !

Financë

Tirana bank ka hedhur në dy forma të reja kreditimi për të gjithë konsumatorët shqiptare, të cilët janë të interesuar të marrin kredi për nevoja të ndryshme p.sh, si zhvillimin e biznesit të tyre dhe kredi konsumatore. Këto forma kredie ofrojnë mundësinë e një shërbimi të shpejtë nga ana e bankë...

Berni
ne: 18-04-2007, 04:11:14
17 banka sigurojnë llogaritë e shqiptareve !

Financë

87 për qind e depozitave janë të siguruara nga Agjencia Në 2006 vërehet një rritje prej 7.5 për qind e depozitave në valutë; Në 2006 vërehet një rënie prej 3.5 për qind e depozitave në lekë; Totali i depozitave të sistemit është 525 miliardë lekë; Depozitat e individëve rezultojnë 416 miliardë l...

Berni
ne: 16-04-2007, 02:37:59
Hapet filiali "BIS Banca" në Vlorë !

Financë

Në qytetin e Vlorës u zhvillua dje ceremonia e inaugurimit të filialit të Bankës Italiane të Zhvillimit (BIS Banca). Në prani të autoriteteve vendore, të konsullit të Përgjithshëm të Vlorës, Lorenzo Tomassoni, të biznesmenëve të ndryshëm që ushtrojnë aktivitetin e tyre tregtar në qytetin e Vlorë...

sorelina
ne: 04-03-2007, 11:59:28
Rreziqet qe perballon huadhenesi!

Financë

Ka disa lloje rreziqesh qe perballon huadhenesi te cilat ndryshojnë nga dobishmeria dhe mirqenia qe percepton çdo individ qe jep borxh. Nga kjo rrejdh se funksioni i dytë i interesit është se ai duhet te perceptoj humbjen e dobishmerise qe vjen si rezultat i ekzistencës mbi rrezikun.- Rr...

sorelina
ne: 02-03-2007, 22:29:10
Interesi!

Financë

Interesi i cili zakonisht shoqerohet nga normat e interesit eshte ndryshorja ose treguesi me i perdorur ne finance.Shume njerez kane mar para hua per nje cast dhe kane paguar interesin. Disa te tjere kane depozituar para ne banka dhe ne kthim kane mar interes.Ne kete levizje ndihen ndryshime te ...

  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board