×
Hyrja
Profili

Studentët shqiptarë


M A X
ne: 11-03-2020, 08:31:35
Akademi.al, një platformë edukative në shqip që ofron mësimdhënie online

Forumi i Studentëve

Ministria e Arsimit ka publikuar ditën e sotme udhëzimin që shpjegon se si do të zhvilohet mësimi nga shtëpia, pas mbylljes së shkollave për një periudhë 2 javore, si masë parandaluese ndaj koronavirusit. Në këtë udhëzim përcaktohen qartë detyrat që kanë mësuesit, nxënësit, por edhe prindërit ja...

M A X
ne: 16-02-2020, 21:35:12
Sistemi arsimor Danez

Forumi i Studentëve

- Prindërit danezë nuk i dërgojnë fëmijët e tyre në shkollë për të fituar njohuri, por për t'i bërë ata anëtarë të denjë të shoqërisë. Shkollat pranojnë çdo nxënës pa asnjë provim pranues. Mësuesit marrin sugjerime nga kopshti në lidhje me aftësitë, vetëm për të ditur si të sillen me secilin pre...M A X
ne: 01-10-2019, 13:16:20
Në Shqipëri plagjiatura është art më vete

Forumi i Studentëve

Një letër drejtuar ty dhe të gjithëve ju që nuk rrini dot pa kopjuar punën e tjetrit, për të shpëtuar të ndenjurat e palëvizura nga dobësia dhe dembelizmi për të qëndruar ngjeshur pas karriges a kolltukut. - Orjona Tresa, gazetare 
...
Pergjigje nga: Lisa, Mishel Forever, erlehta
Si duhen veshur te rinjte ne shkolle?!

V@GαβθηD
ne: 01-11-2013, 21:41:33
Kamera e fshehtë! Drejtori filmohet nga prindi i vajzës me shami.../.../

Forumi i Studentëve

Kamera e fshehte! Drejtori filmohet nga prindi i vajzes me shami e cila u perjashtua nga shkolla.....diku ne Gjilan - ne te ashtuquajturen Republike te Kosoves (Shqiperia Veriore diskriminon myslimanet - pa baze ligjore). [url=https://www.youtube.com/watch?vPergjigje nga: Grenxa30, arben xhymshiti, Capkenja
Studentet ne Gjermani!
*erlehta
ne: 21-01-2013, 12:06:12
Kur prindërit e vënë në siklet adoleshentin

Forumi i Studentëve

Të vetëdijshëm se si ata mund të vënë në siklet fëmijën e tyre adoleshent, prindërit mund të mësojnë se çfarë nuk duhet të bëjnë. Pyetja se: “Çfarë ndodh kur adoleshentët janë të zënë ngushtë nga prindërit e tyre?” është një çështje e gjerë, sepse përgjigja ndahet në shumë mënyra. Për të filluar...


*
presario
ne: 05-11-2012, 14:37:27
Dua te punoj/studioj jashte? Me ndihmoni...

Forumi i Studentëve

Kete vit mbaroj ne fakultetin ekonomik Dega Administrim Biznes, Univ.Tiranes (Bachelor). Dua te emigroj jashte vendit me synim per te gjetur pune atje.1) Cilin vend me rekomandoni me shume (bazuar ne eksperiencen tuaj). Cili vend te krijon me shume mundesi per t'u vendosur atje?Gjuhet qe di: Ang...

ßåßy ღ
ne: 28-09-2012, 14:30:51
Si të kryesh kurse apo stazhe profesionale në Itali?

Forumi i Studentëve

ROME-Qeveria italiane ka autorizuar së fundi 10 mijë hyrje për të huajt që duan të marrin një profesion në Itali, praktikisht për të ndjekur kurse formimi profesional apo stazhe formimi dhe orientimi. Kufiri maksimal i vizave të hyrjeve është përcaktuar nga një dekret fluksesh në miniaturë i mir...

ßåßy ღ
ne: 30-05-2012, 13:50:18
A janë të lumtur gjimnazistët shqiptarë?

Forumi i Studentëve

Është e vështirë të kuptosh se çfarë i bën të lumtur të rinjtë e sotëm. Një studim i psikologes Elediona Murati me 225 gjimnazistë të gjimnazit “Petro Nini Luarasi” arrin në përfundime që mund të hapin debat. Ky studim përcaktoi disa fusha: Kënaqësia nga vetja, kënaqësia nga të mirat materiale, ...

erlehta
ne: 30-04-2012, 23:30:33
Shqipëria e shkollave mesjetare

Forumi i Studentëve

Në Shqipërinë e shekullit të 21, atë të moshës së internetit, mund të arsimohesh edhe si 100 e kapërcyer vite me parë. Mes shkollave të rrënuara, të braktisura , të drobitura, te shndërruara në monumente thuajse të mbira nga historia e largët e shekullit të shkuar. Një realitet ku vështirë se mu...

Pergjigje nga: Mishel1, erlehta, Gjumashi
Mali përballë rinisë

*
studentigjk
ne: 05-04-2012, 00:03:08
Pyetje mbi studimet ne Viene

Forumi i Studentëve

Pershendetje, Jam ne vitin e fundit ne gjimnaz dhe jam i interesuar te di me shume mbi studimet ne Vien. Kam degjuar se behen trasnferime ne Universitetin e Vienes pasi qe studenti pranohen ne Universitetin e Prishtines ? Dua te dij cila eshte me mire aplikim direkt ne Viene apo me kete menyre ?...

M A X
ne: 28-03-2012, 23:41:14
Stresi dhe ankthi nga provimet

Forumi i Studentëve

Stresi dhe ankthi nga provimet, ja si ta evitoni Nëse kalon nëpër korridoret e shkollave të mesme, tashmë ndjehet një frymë tensioni dhe pasigurie dhe sigurisht kjo tepër e shfaqur tek nxënësit e vitit të katërt që tashmë po përjetojnë ditët e fundit brenda ambienteve të shkollës. Kur bisedon me...


ßåßy ღ
ne: 17-03-2012, 11:30:10
Fëmijët që njohin dështimin bëhen nxënës më të mirë .

Forumi i Studentëve

“Fëmijët kanë një performancë më të mirë në shkollë nëse e njohin dështimin, pasi ata e dinë që duhet të përpiqen sërish dhe se kjo është pjesë e proçesit të të mësuarit” ka qenë ky një konkluzion i nxjerrë nga një studim i publikuar në ‘American Psychological Association’.Hulumtimi përfshiu një...

Pergjigje nga: erlehta, bleranda.d, Gjumashi
Nëna 15-vjeçare  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board