×

Ndihme me gramatiken shqip

Vizitor · 4 · 227

Ndihme me gramatiken shqip

Vizitor · 4 · 227
Gjuha Jone
ne: 17-06-2019, 14:09:09
Mund te me thoni shkruhet me gramatike te shqipes "ta" apo me apostrof "t'a"

  • Postime: 1104
  • Gjinia: Mashkull
Poshnjari
#1 ne: 17-06-2019, 15:05:07
Mund te me thoni shkruhet me gramatike te shqipes "ta" apo me apostrof "t'a"
Jep pak më shumë shpjegime. Pasi në përgjithësi shkruhet ta, por mund të ketë ndonjë përjashtim që për momentin nuk më kujtohet.

  • Postime: 4261
Charlie
#2 ne: 17-06-2019, 15:58:19
Mund te me thoni shkruhet me gramatike te shqipes "ta" apo me apostrof "t'a"

Trajta e bashkuar t ‘a është dashur të përdorej pa apostrof (pra, ta), sepse këtu kemi të bëjmë me bashkimin e pjesëzës të mënyrës lidhores me trajtën e shkurtër të përemrit vetor (ai) në rasën kallëzore (atë, e). Pra: të + e = ta. Për analogji me këtë edhe bashkimet përemërore ma, ia, jua, ua etj., sipas një rregulle drejtshkrimore duhet të shënohen kështu pa apostrof, por që, për fat të keq, gjithandej nuk po e përfillin atë

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
#3 ne: 17-06-2019, 17:46:45
Me sa di dhe une pa apostrof shkruhet, ndryshe nga t'i, t'u qe shkruhen me apostrof.

PS: @Charlie me habite...ke dhene shpjegim te forte 👍
 

Ndihme rreth Databazes

Nisur nga Dr0mAsRubrika Tech

Postimi i fundit 29-12-2013, 00:27:36
nga Dr0mAs
Ndihme rreth nje Scripti.

Nisur nga immortal.boyRubrika AlbDEVs

Postimi i fundit 08-11-2013, 21:15:07
nga immortal.boy
ndihme

Nisur nga Mishel...............Rubrika Ndihmë | Internet & Kompjuter

Postimi i fundit 14-06-2013, 19:08:04
nga Mishel...............
Ndihme per Video kamer

Nisur nga AgpikiRubrika Ndihmë | Internet & Kompjuter

Postimi i fundit 10-09-2013, 00:17:25
nga KleantR
Ndihme!

Nisur nga AlbEnoRubrika Wordpress Forum

Postimi i fundit 28-05-2013, 14:57:08
nga AlbEno