×

Post reply

Emri:
Email:
Titulli:
Ikona e mesazhit:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

shtyp alt+s per te postuar ose alt+p per ta kontrolluar


Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 17-06-2019, 17:46:45 »

Me sa di dhe une pa apostrof shkruhet, ndryshe nga t'i, t'u qe shkruhen me apostrof.

PS: @Charlie me habite...ke dhene shpjegim te forte 👍
Postuar nga: Charlie
« ne: 17-06-2019, 15:58:19 »

Mund te me thoni shkruhet me gramatike te shqipes "ta" apo me apostrof "t'a"

Trajta e bashkuar t ‘a është dashur të përdorej pa apostrof (pra, ta), sepse këtu kemi të bëjmë me bashkimin e pjesëzës të mënyrës lidhores me trajtën e shkurtër të përemrit vetor (ai) në rasën kallëzore (atë, e). Pra: të + e = ta. Për analogji me këtë edhe bashkimet përemërore ma, ia, jua, ua etj., sipas një rregulle drejtshkrimore duhet të shënohen kështu pa apostrof, por që, për fat të keq, gjithandej nuk po e përfillin atë
Postuar nga: Poshnjari
« ne: 17-06-2019, 15:05:07 »

Mund te me thoni shkruhet me gramatike te shqipes "ta" apo me apostrof "t'a"
Jep pak më shumë shpjegime. Pasi në përgjithësi shkruhet ta, por mund të ketë ndonjë përjashtim që për momentin nuk më kujtohet.
Postuar nga: Gjuha Jone
« ne: 17-06-2019, 14:09:09 »

Mund te me thoni shkruhet me gramatike te shqipes "ta" apo me apostrof "t'a"