×
Hyrja
Profili

Historia AntikeM A X
ne: 29-05-2019, 11:10:07
Neoliti - Periudha neolitike

Historia Antike

Neoliti (nga greq. neos - i ri dhe lithos - gur) përfaqëson etapën e fundit dhe njëkohësisht më të zhvilluarën të epokës së gurit. Ai përfshin një kohë që fillon nga mijëvjeçari i shtatë dhe mbaron nga fundi i mijëvjeçarit të katërt p.e.sonë. Arkeologjikisht neoliti ndahet në tri periudha të mëd...

M A X
ne: 29-05-2019, 11:08:01
Persia - Irani i Lashte

Historia Antike

Irani/Persia - Perandoria e Persisë 

erlehta
ne: 05-05-2012, 23:35:36
Popujt e Detit

Historia Antike

Popujt që erdhën nga detiSiç tregojnë egjiptianët, ata u kthyen në shekullin XII para Krishtit. Ishin shumë njerëz të armatosur me qëllime ndër më të këqijat, që përparonin nga Lindja drejt deltës së Nilit, duke lëvizur në tokë e në det: të parët në këmbë apo në karroca të tërhequra nga buaj, të...

Pergjigje nga: albgenius, mister x, olti
Kaligula
*M A X
ne: 25-12-2011, 22:38:02
Jezusi i Nazaretit

Historia Antike

Të gjithë provat, të vjetra dhe të reja, të ekzistencës së tijECCE HOMO/Jezusi i NazaretitPier Luigi GiuducciPër një periudhë të gjatë kohe, historia e Krishtit ka qenë objekt i një debati të gjerë. Zyrtarisht, motivi i debatit ka patur gjithmonë në qendër personin e Jezusit të Nazaretit. Megjit...

M A X
ne: 04-06-2011, 16:59:53
Sekreti i vërtetë i Tutankhamonit

Historia Antike

Prej një shekulli kemi një aureolë të ligë rreth emrit të faraonit, fëmijë Tutankhamon. Në fakt, qysh kur Howard Carter i zbuloi varrin, zyrtarisht më 27 nëntor 1922, njerëzit më të informuar rreth detajeve të gjetjes vdiqën të gjithëSekreti i vërtetë i TutankhamonitPrej një she...

Berni
ne: 29-04-2011, 00:29:06
Kush ishin fenikasit?

Historia Antike

Aty rreth vitit 1500 para erës së re, në viset e Libanit të sotëm, u zhvillua një qytetërim, ai i fenikasve që u shqua kryesisht për aftësitë e ndjeshme të shfaqura në fushën e detarisë dhe të tregtisë.Ky popull me origjinë semite themeloi një sërë qytet-shtete (Tiron, Sidonën, Biblon), të cilat...

M A X
ne: 27-04-2011, 00:52:37
Sokrati, çoroditësi i hershëm i rinisë

Historia Antike

Sokrati, filozofi i madh i Antikitetit, duke mbledhur së shpejti rreth vetes elitën intelektuale të rinisë athinase, paraqitet si ideolog i "aristokracisë shpirtërore" dhe ra shpejt në konflikt me demokracinë sundueseSokrati, çoroditësi i hershëm i rinisëFilozofi athinas Sokrati...

Berni
ne: 25-04-2011, 13:18:57
Qytetërimi etrusk

Historia Antike

Qysh në shekullin VIII deri në shekullin III para erës së re, etruskët sunduan në një zonë të gjerë të Italisë që ndodhej midis Apenineve veriore, luginës së Teverit dhe detit Tirren, duke i dhënë jetë qytetërimit të parë të madh në Evropën perëndimore. Deri më sot nuk ka të dhëna të sakta rreth...

M A X
ne: 13-04-2011, 00:19:03
Pushtimi kartagjenas i Europës

Historia Antike

Për më shumë se një shekull midis shpërthimit të luftimeve në vitin 265 B.C., dhe shkatërrimit të qytetit të Kartagjenës në vitin 146 B.C., dy shtetet më të fuqishme të Afroeurazisë e bllokuan veten në një seri prej tri konflikteshPushtimi kartagjenas i EuropësPër më shumë se nj...

M A X
ne: 10-03-2011, 01:52:31
Prometeu dhe Herakliu

Historia Antike

[html]


http-equiv="content-type">Pavarësisht sesa do vlerësohej një konstatim i hedhur nga një studiues
modes...


M A X
ne: 22-11-2010, 00:14:24
Libri i jetës së përtejme

Historia Antike

Për egjiptianët e lashtë, jeta mbi tokë mund të ishte shumë e shkurtër, dhe kështu që ritualet që rrethonin vdekjen ishin një pjesë integrale e kulturës së tyreLibri i jetës së përtejmeVeshur me rroba të pastra dhe sandale të bardha, t'i qëndron në një korridor të madh të mbajtu...

M A X
ne: 24-10-2010, 23:03:12
Juda "tjetër" - Kush e shiti me të vërtetë Krishtin?

Historia Antike

Historia tregon shumë ngjarje tradhtimesh shumë të rënda. Megjithatë, tradhtari më i urryer dhe më i ndyrë, njeriu, emri i të cilit është bërë sinonim i vetë tradhtisë, ka qenë një njeri i vetëm: JudaJuda "tjetër"/Kush e shiti me të vërtetë Krishtin?Historia tregon shumë ngjarje...M A X
ne: 09-10-2009, 14:57:36
Metodat për luftimin e krimit që në kohën e egjiptianëve

Historia Antike

Për kriminalistikën si shkencë ka filluar të flitet më seriozisht në fund të shekullit XIX, gjë që lidhet me emrin e Hans Gross-itMetodat për luftimin e krimit që në kohën e egjiptianëveKriminaliteti është dukuri negative shumë komplekse dhe dinamike që u përshtatet ndryshimev...

M A X
ne: 30-12-2008, 16:29:25
Leonida - Mbreti i Spartes

Historia Antike

Mbreti legjendar i Spartës, emri i të cilit është lidhur tashmë me betejën e lashtë, betejën e Termopileve, që u bë në muajin Gusht të vitit 488LEONIDA - MBRETI SPARTANMbreti legjendar i Spartës, emri i të cilit është lidhur tashmë me betejën e lashtë, betejën e Termopileve, q...

M A X
ne: 08-08-2008, 09:34:48
Kleopatra josh Antonin, rrëfimi i Plutarkut

Historia Antike

DESHMITARE TE HISTORISE - Historia në sytë e atyre që e panëKleopatra josh Antonin, rrëfimi i PlutarkutHistoria e dashurisë mes Anonit dhe Kleopatrës mund të kish ndryshuar botën. Nëse Antoni do të kish patur sukses në fitimin e fronit të Romës me Kleopatrën si mbretë...

  • Nuk ka postime te reja
  • Redirect Board