Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 30-04-2020, 22:26:57 »

Megjithëse Revolucioni Rus, ndodhi në vitin 1917, pas kushteve të tmerrshme në të cilat u zhytën rusët gjatë Luftës së Parë Botërore, ndjenjat anti-establishment, ishin ushqyer për dekada të tëra. Dhe për më tepër, duket se përfshirja e jashtme, ishte tërthorazi përgjegjëse për të paktën një pjesë të saj.

Rusia u inkurajua të nënshkruante ato, që iu prezantuan si marrëveshje “reciprokisht të dobishme” me vende si Franca dhe Britania. Në fakt, ato marrëveshje do ta izolonin, dhe do ta kundërvinin Rusinë ndaj aleateve të vjetra sikurse ishte Gjermania. Rusët u inkurajuan të hynin ndërkaq në një luftë me japonezët në vitet 1904-1905, një luftë që e demoralizoi thellë kombin, dhe çoi në një rebelim të pasuksesshëm.

Ajo çfarë është interesante në këtë konflikt, janë palët përgjegjëse për financimin e luftës ruso-japoneze. Rusët (zyrtarisht familja mbretërore Romanov), morën fonde nga bankat evropiane të familjes Rotçajlld.

Japonezët u financuan nga një bankë amerikane e quajtur “Kuhn, Loeb & Co”, e cila kontrollohej nga Rotçajlldët, e njëjta familje që kontrollonte bankat evropiane. Zyrtarisht, Jakob Shif ishte përfaqësues i “Kuhn, Loeb, & Co”, teksa dihet se familjet Shif dhe Rotçajlld, kanë mes tyre lidhje disa qindra vjeçare. / bota.al