×

Publikohet letra e shkruar nga dora e Skënderbeut

Publikohet letra e shkruar nga dora e Skënderbeut

· 1 · 1731

  • Postime: 26403
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 25-10-2019, 00:03:07
 

Historiani Jahja Drancolli ka publikuar në Facebook, një letër të rrallë autografe të Gjergj Kastriot Skënderbeut dërguar “Bujarisë së Republikës së Sienës në Itali. Letra besohet se është shkruar 568 vjet më parë, përkatësisht më 8 gusht të vitit 1451.

Drancolli thonë se letra autografe në fjalë është e njohur për njërën ndër 10 letra autografe (të nënshkruara) nga vetë dora e Skënderbeut, që ruhën në arkiva të njohura të botës, si: Romë, Venedik, Milano, Napoli, Paris, Dubrovnik, Zagreb dhe Beograd.

“Kjo letër autografe e shkruar sipas shkrimit humanistik të kohës në latinisht dhe italisht, është një fragment i shkurtër i shkëputur nga një histori madhore”, – ka shkruar Drancolli. lapsi.al
 

Publikohet traileri i GTA V

Nisur nga VM.Rubrika Mix

Postimi i fundit 05-11-2011, 19:28:19
nga VM.
Coldplay, publikohet albumi i ri

Nisur nga M A XRubrika Celebrities

Postimi i fundit 25-10-2011, 14:21:48
nga M A X
Publikohet WordPress 3.1

Nisur nga M A XRubrika Wordpress Forum

Postimi i fundit 27-02-2011, 13:28:32
nga M A X
Publikohet Joomla 1.6

Nisur nga M A XRubrika Joomla | Drupal Forum

Postimi i fundit 29-01-2011, 16:43:47
nga M A X
Publikohet lista e "FIFA World Player"

Nisur nga M A XRubrika Sporti

Postimi i fundit 31-10-2009, 11:10:07
nga M A X