×

20 minuta ne natyre ulin ndjeshem nivelin e stresit

· 1 · 50

20 minuta ne natyre ulin ndjeshem nivelin e stresit

· 1 · 50

  • Postime: 21960
  • Karma: 43
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 09-04-2019, 10:39:00
 

Studiuesit e universitetit te Michigam kane arritur te provojne se edhe 20 minuta qendrim ne natyre, si psh park, apo pyll mund te ulin ndjeshem nivelin e stresit.
Hormoni i stresit i quajtur Kortizol eshte pergjegjes per uljen e nivelit te imunitetit ne trup, sjell rritje ne peshe, sjell depresion e nje sere semundjesh te tjera. Ndaj eshte me shume rendesi qe njeriu te mbaje nje nivel sa me te ulet te stresit gjate dites. Dhe sic duket nje xhiro ne park mund te ndihmoje.
  • M'pelqe
    Kot fare
    Super