×
Hyrja
Profili

Fenomeni mahnitës i Kur`anit - Ndarja mes dy deteve

Fenomeni mahnitës i Kur`anit - Ndarja mes dy deteve

· 1 · 258

  • Postime: 1158
  • Gjinia: Mashkull
V@GαβθηD
ne: 05-08-2013, 05:12:26
Fenomeni Mahnitës i Kur'anit ● Ndarja mes dy deteve ᴴᴰ

Barrier of Seas - Amazing Qur'an Phenomenon ᴴᴰ

البرزخ: ملتقى نهري ريو نيجرو و ريو سوليمويز في البرازيل

Ndarja e ujit të ëmbël nga ai i njelmët)
Allahu i Gjithfuqishëm në Kuran thotë: "Ai la të lirë të bashkohen dy dete, ky (njëri) i pijshëm e i shijshëm, e ky (tjetri) i njelmët e i idhët, e mes tyre bëri si të jetë ndonjë pendë, pritë që të mos përzihen." [Furkanë, 53]
Dhe në ajetin tjetër: "Ai i lejoi dy detet të puqen ndërmjet vete. Ndërmjet atyre të dyve është një pengesë që ata atë nuk e kapërcejnë." [Rrahman, 19-20]

Fjala (berzah) do të thotë pengesë, por nuk është pengesë materiale. Kjo fjalë poashtu përdoret edhe për jetën pas vdekjes para se të ringjallemi në ditën Ahiretit. Nga kurioziteti për të parë bashkimin e detrave dhe mospërzierjen e ujit të ëmbël me ujin e njelmët, mund të shkojmë në CAPE TOWN në jug të Afrikës dhe ta shohim këtë të vërtetë, ku me bashkimin e detrave nuk përzihet uji i ëmbël me ujin e njelmët. Poashtu edhe në Egjipt, bashkimi i Nilit me Detin Mesdhe.