Dexamethason quhet ilaçi qe mund te na shpetoje nga koronavirus - Jeta

×
Hyrja
Profili

Dexamethason quhet ilaçi qe mund te na shpetoje nga koronavirus

Dexamethason quhet ilaçi qe mund te na shpetoje nga koronavirus

· 2 · 654

  • Postime: 26710
  • Gjinia: Mashkull

ne: 16-06-2020, 20:56:34
 

Sic njoftohet nga mediat studiues britanike kane arritur me sukses te testojne te mbi 2000 paciente me Covid-19 medikamentin e quajtur Dexamethason. Sipas mjekeve britanike ky ilac ka dhene rezultate shume te mira ne luften ndaj virusit qe ka kapluar njerezimin, duke ulur vdekshmerine ne pacientet e semure rende deri ne 30% te rasteve.

Aktualisht punojne ne te gjithe boten qindra ekipe per te gjetur nje kure ndaj Covid-19 dhe jane me shume se 294 medikamente kandidate per te kuruar komplikacionet shendetesore qe sjell koronavirus dhe deri tani Dexamethason ka dhene rezultatet me premtuese.

  • Postime: 7065
  • Gjinia: Femer

#1 ne: 17-06-2020, 19:31:11
Urojmë të jetë e vertete premtuese.

Temat e fundit