Post reply

×

Post reply

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 14-03-2021, 09:26:22 »

Postuar nga: M A X
« ne: 21-01-2020, 21:19:10 »

Syri është organi më i ndjeshëm në trupin e njeriut, por ka disa gjëra që ndoshta më parë nuk i kemi ditur për të.
 

10 –Rreth 80% e asaj që ne mund të perceptojmë vjen përmes syve.

9 –Kujtimet tona janë të krijuara 80% nga imazhet që i kemi perceptuar.

8 –Syri i njeriut është organi i dytë më kompleks pas trurit.

7 –Diametri i syrit është rreth 24 mm dhe ka rreth 12 milionë foto receptorë.

6 –Gjashtë muskuj lëvizin në sferën okulare të syrit me një saktësi të tillë që lejojnë syrin për të ndjekur objektet që lëvizin.

5 –Nëse keni sytë ngjyrë kaltër? Ju keni një paraardhës të njëjtë me të gjithë njerëzit e tjerë sykaltër në të gjithë botën.

4 –Ju kapsitni sytë (hapni-mbyllni sytë) një ose dy herë në 10 sekonda, ky veprim automatikisht parandalon tharjen dhe iritimin e syve.

3 –80% e problemeve me të pamurit janë të shërueshme.

2 –Sytë e tu janë pothuajse me të njëjtën madhësi si atëherë kur keni lindur.

1 –Foshnjat e porsalindura mund të shohin qartë deri në 35 cm larg.
https://faktoman.com/2017/06/22/10-fakte-te-mahnitshme-per-syrin/