×

Tabletat me vitamina shkurtojnë jetën

Tabletat me vitamina shkurtojnë jetën

· 1 · 310

  • Postime: 23494
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 11-10-2011, 23:38:53
Suplementet artificialë të vitaminave, të cilët shoqërojnë vazhdimisht shumë mjekime, mund të jenë shumë të dëmshëm për shëndetin e njeriut, zbuloi një studim finlandez.

Nga testimi i disa mijëra rasteve, studiuesit kanë arritur të kuptojnë se niveli i vdekshmnërisë në gratë e moshuara që përdorin vitamina është më i lartë se ai tek ato që nuk i përdorin.

Multivitaminat, vitamina B6, magnesiumi, zinku dhe medikamentet me përmbajtje hekuri duket se ndikojnë të gjithë në rritjen e shkallës së vdekshmërisë. Për më tepër, antarët e studimit pretendojnë se përdorimi i tyre sjell vetëm efekte negative dhe asnjë pozitiv.

”Nga testimet e shumta të kryera, është e vështirë të kuptohet se si përfiton organizmi nga përdorimi i suplementeve të tilla”, tha një prej autorëve të studimit. “Për ne, përdorimi kaq i gjerë i vitaminave është befasues dhe i pakuptueshëm”.

Shumë njerëz pas moshës 50-60 vjeç përdorin suplemente të tilla edhe pa këshillën e mjekut, ndërsa ato jepen pa recetë nëpër farmacitë në botë. Besohet gjerësisht se vitaminat artificiale kanë një impakt pozitiv mbi shëndetin, duke përmirësuar cilësinë e jetës.

”Nuk është kështu”, theksojnë studiuesit finlandezë. “Trupin nuk e gjen asnjë e mirë nga përdorimi i tyre, atëherë kur nuk është i nevojshme. Vitaminat duhet të merren vetëm në rastin e çrregullimeve të rënda, që dëmtojnë aftësinë e trupit për të absorbuar vitaminat natyrale nga ushqimet që konsumon”, përfundoi eksperti. /top channel
 

Tabletat e kalciumit mund të shkaktojnë infarkt

Nisur nga erlehtaRubrika Jeta

Postimi i fundit 26-05-2012, 00:59:25
nga erlehta
Pse na duhen tabletat Windows 8?

Nisur nga M A XRubrika Microsoft | Windows

Postimi i fundit 12-09-2011, 22:55:35
nga M A X
Sony prezanton tabletat e reja Android

Nisur nga InfoZRubrika Lajmet e Fundit

Postimi i fundit 29-04-2011, 04:50:02
nga InfoZ