Postim i ri

×

Postim i ri

Emri:
Email:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

Permbledhje

Postuar nga: Ωμέγα
« ne: 17-01-2023, 13:42:24 »

 

Nëse do të shtrinim dhe lidhnim të gjitha enët e gjakut të një të rrituri mesatar (venat, arteriet dhe kapilarët) në një vijë të drejtë, ato do të ishin rreth 100,000 km të gjata, që është e barabartë me 2,5 herë gjatësinë e ekuatorit të tokës, dhe janë të gjitha të rregulluara kaq bukur në trup dhe nuk ngatërrohen kurrë

Sistemi nervor

Nëse do t'i shpërndanim të gjithë nervat e trupit tonë në një vijë të drejtë, do të arrinim një gjatësi prej 72.4 kilometrash.

Kockat më të forta se çeliku

Kocka më e fortë në trupin e njeriut është femuri. Në përgjithësi, kockat tona kanë rezistencë dhe aftësi mbajtëse më të madhe se çeliku me të njëjtën gjerësi, ato janë pesë herë më të forta se çeliku me të njëjtën masë.

Zemra punon vazhdimisht

Zemra është një organ që punon 24 orë në ditë. Me tkurrjet e saj, ajo pompon gjakun në të gjithë trupin, dhe për shkak të kësaj, më shumë se 7500 litra gjak do kalojnë çdo ditë në trupin tonë.

Dr. Ismail Lutolli