Fëmijët, sensin për humor e marrin nga prindërit!

· 4 · 477

Fëmijët, sensin për humor e marrin nga prindërit!

· 4 · 477

 • Gjinia: Femer
 • i identifikuar
  ßåßy ღ
  ne: 04-05-2013, 17:43:40
  Bebet që në muajin e gjashtë mësojnë të qeshin, ndërsa sensin e humorit e marrin nga prindërit, respektivisht qeshen me gjërat e njëjta, të cilave u qeshin nëna dhe babai, ka treguar një hulumtim i kryer së fundi.
   
  Shkencëtarët kanë konstatuar që fëmijët në moshën prej gjashtë muajsh deri një vit, duke vrojtuar reagimet e prindërve, mësojnë se çka është me të vërtetë qesharake. Në hulumtimin kanë marrë pjesë 30 fëmijë dhe prindërit e tyre.
   
  Janë vëzhguar se si kanë reaguar në ngjarjet normale dhe absurde. Është konstatuar që foshnjat më të mëdha se gjashtë muaj para se të reagojnë së pari me kujdes vëzhgojnë shprehjen e fytyrës së prindërve, derisa fëmijët deri gjashtë muaj ndodhitë absurde i shikojnë me çudi pavarësisht reagimit të prindërit.
   Shkencëtarët kanë theksuar që fëmijët duke vëzhguar me kujdes prindërit dhe reagimet e tyre zhvillojnë sens të sofistikuar për humor.

  • Gjinia: Femer
 • i identifikuar
  erlehta
  #1 ne: 28-12-2013, 19:12:23
  Po  :)
 • i identifikuar
  Mishel...............
  #2 ne: 28-12-2013, 20:46:42
  Fiks .... shoh time bije kujt i  ngjan kaq kokete dhe karagjoze????
 • i identifikuar
  Mishel...............
  #3 ne: 28-12-2013, 20:47:37
  Ose e thene ndryshe

  Femija pasqyra prindit

  xx
  Fëmijët, pse prindërit po e humbasin autoritetin brenda familjes

  Nisur nga Berni ne Kendi i Familjes

  1 Pergjigje
  1487 Shikime
  Postimi i fundit 28-03-2010, 14:33:12
  nga erlehta
  xx
  I marrin femijen sepse ka inteligjence te ulet!

  Nisur nga M A X ne Kendi i Familjes

  0 Pergjigje
  345 Shikime
  Postimi i fundit 24-01-2010, 22:39:23
  nga M A X
  xx
  Dhuna mbi fëmijët

  Nisur nga M A X ne Kendi i Familjes

  0 Pergjigje
  1792 Shikime
  Postimi i fundit 17-11-2010, 01:51:26
  nga M A X
  xx
  Si të rrisni fëmijët?

  Nisur nga ßåßy ღ ne Kendi i Familjes

  5 Pergjigje
  388 Shikime
  Postimi i fundit 17-05-2011, 13:29:11
  nga Kisss