Adoptimi/biresimi ne Shqiperi - Këndi i Prindërve

×
Hyrja
Profili

Adoptimi/biresimi ne Shqiperi

Adoptimi/biresimi ne Shqiperi

· 3 · 631

  • Postime: 11

ne: 04-06-2020, 10:56:34
Mirmengjesi!

Ka njohuri ndonjeri ketu cila eshte rruga ligjore qe mund te ndiqet ne Shqiperi per te biresuar nje femije (nga lindja) dhe sa kohe mund te zgjase kjo rruge?

Faleminderit kushdo qe mund te me ofroje nje ndihme edhe pse te vogel.

  • Postime: 7066
  • Gjinia: Femer

#1 ne: 05-06-2020, 10:26:20
Ata qe jetojne ne Shqiperi duhen te dine ndoshta dicka.
Perndryshe duhet kerkuar informacion direkt tek Shtëpia e Femijeve.

  • Postime: 21592

#2 ne: 08-06-2020, 14:03:27
Sipas njohligjin.al:
Çfarë është birësimi i një fëmije?
Birësim është procedura administrative dhe gjyqësore, nëpërmjet së cilës fëmijës së mitur, që i është privuar ose jo mjedisi familjar, i sigurohet një familje alternative, me të drejta dhe detyrime të njëjta me prindërit biologjikë.

Marrëdhënia juridike e birësimit krijohet në këto raste:

Birësimi i të miturve shqiptarë, me vendbanim në Shqipëri, nga shtetas shqiptarë, brenda ose jashtë Shqipërisë;
Birësimi i të miturve shqiptarë, me vendbanim në Shqipëri, nga shtetas të huaj, brenda ose jashtë Shqipërisë;
Birësimi i të miturve të huaj, me vendbanim në Shqipëri, nga shtetas shqiptarë ose të huaj, brenda ose jashtë Shqipërisë;
Birësimi i të miturve shqiptarë ose të huaj, me vendbanim jashtë Shqipërisë, nga shtetas shqiptarë ose të huaj me vendbanim në Shqipëri.

Me shume informacione i gjen ne adresen http://njohligjin.al/familja/biresimi/

Temat e fundit