×
Hyrja
Profili

PREVENTIVA KOSOVARE NDAJ SULMIT DIPLOMATIK SERB,NE VEPRIM!

PREVENTIVA KOSOVARE NDAJ SULMIT DIPLOMATIK SERB,NE VEPRIM!

· 1 · 389

  • Postime: 71
  • Gjinia: Mashkull
prof.lulzim
ne: 26-05-2011, 16:30:46
Lulzim Z. Hamidi

Tani diplomacia shqiptare ne Kosove duhet te pregatitet per nje sfide te re,ballafaqimin me te rrepte me institucionet nderkombetare rreth ,,rrastit Marty,, dhe bisedave Kosovë- Serbi.Jemi deshmitare te nje lufte te re te Serbise me aktore te rij-te vjeter per rikthimin e imazh...it te ketij shteti duke aluduar ne fitimin e simpative te shteteve kyce europjane dhe SHBA.Tani eshte koha per mencuri ne veprimin e metutjeshem te estabilishmentit kosovar ne drejtim te ruajtjes dhe forcimit te pavaresise apo dobesimit te saj eventual.Druaj nga nje ofenzive te forte diplomatike te Serbise qe do ti shkaktonte dem proceseve progresive pozitive te Kosoves dhe nje ndryshim te kursit politik te disa shteteve qe deri tani kane perkrahur Kosoven kurse tani do te ndryshonin apo zbutnin perkrahjen ndaj Kosoves kundrejt forcimit te saj ndaj serbise.I deshiroj muaj te suksesshem te politikes kosovare ne kete rrafsh dhe i sugjeroj parapregatitje preventive rreth te larteshenuares.Koha eshte per preventive!Ky eshte celesi i suksesit!!!

Temat e fundit