×

Post reply

Emri:
Email:
Titulli:
Ikona e mesazhit:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

shtyp alt+s per te postuar ose alt+p per ta kontrolluar


Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 22-06-2019, 00:50:56 »

 

Bitcoin Cash është një kriptocurrency e decentralizuar që nuk kërkon leje, palë të treta të besuara ose një bankë qendrore. Varësisht nga shërbimi i portofolit të përdorur, Bitcoin Cash ka disa stickera të ndryshme, përkatësisht BCH, XBC ose BCC, megjithatë BCH është afisheja më e zakonshme. Bitcoin Cash përdor rregullime të ndryshme të vështirësive, dhe nënshkrimet e transaksioneve në krahasim me Bitcoin dhe ka një përmasë më të madhe të bllokut në 8MB.

Ka një furnizim të ngjashëm të BCH si ka BTC, me maksimumin e vendosur në 21 milion njësi. Megjithatë, furnizimi qarkullues është pak më i lartë për shkak të rregullimeve të vështirësive të minierave dhe koha e bllokimit të vendosur është minuta 10.

Diferenca midis Bitcoin Cash dhe Bitcoin
Para përdorimit të 2017, përdoruesit e Bitcoin do të prisnin orë dhe ndonjëherë disa ditë para se transaksionet e tyre të verifikoheshin. Kjo ndodhi për shkak se rrjeti nuk ishte në gjendje të trajtojë vëllimin e transaksioneve, pasi që shumë njerëz kishin filluar të përdorin Bitcoin. Ka pasur mënyra të ndryshme se si të zgjidhen problemi dhe në fund, të dy grupet me mendime të kundërta shkuan rrugët e tyre të veçanta në gusht 1, 2017.

Një grup, kryesisht i përbërë nga minatorë, ishte i mendimit se është një nevojë për të rritur madhësinë e blloqeve, ndërsa tjetri donte metodën e ruajtjes së të dhënave në blloqet e ristrukturuara. Grupi i minatorëve nuk u sigurua nga komuniteti më i madh Bitcoin, gjë që rezultoi në një ndarje të njohur ndryshe si një pirun e vështirë dhe duke krijuar kështu kriptocurrency të re, Bitcoin Cash. Pas pirjes së fortë, monedhat Bitcoin Cash u dërguan në të gjithë mbajtësit e Bitcoin si bllok 478558 në një raport të 1: 1.

Vështirësia e Minierave
Bitcoin Cash përdor kodin origjinal Bitcoin deri në kohën e ndarjes pas së cilës transaksionet Bitcoin Cash kanë filluar të regjistrohen në një bllok të ri. Bitcoin Cash ndryshe nga Bitcoin përdoret vetëm për pagesat digjitale. Bitcoin Cash përdor blloqe 8MB që përpunojnë më shumë transaksione në më pak kohë dhe kosto.

Niveli i vështirësisë së minierave në Bitcoin Cash varet nga numri i minatorëve aktivë në rrjet. Kjo ka tërhequr shumë minatorë të Bitcoin që të kalojnë në Bitcoin Cash pasi ato mund të minojnë më shpejt dhe të gjenerojnë më shumë fitime sesa Bitcoin në miniera.

Ku të Merrni dhe Përdorni Bitcoin Cash
Bitcoin Cash është ende një cryptocurrency e re në treg, dhe ka pasur pjesën e saj të luhatjeve të çmimeve shumë të ngjashme me Bitcoin. Ka ende debate mbi vlerën e vërtetë të Bitcoin Cash, megjithëse është rritur si një nga kriptocuret më të vlefshme. Opinioni është i ndarë në të ardhmen e Bitcoin Cash, por ata që mbështesin pretendojnë se është një përmirësim mbi Bitcoin dhe do të fitojë vlerë dhe të kapë monedhën mëmë.

Ju mund të blini Bitcoin Cash në shkëmbime të ndryshme cryptocurrency, ose minave. Përveç kësaj, ju mund të shisni BCH për të holla në shkëmbime të shumta duke përfshirë Kraken, Bitfinex, Coinbase, dhe GDAX. Ka një numër në rritje të tregtarëve që pranojnë Bitcoin Cash në dyqanet e tyre dhe si përdorues, ju merrni të shijoni zbritje ekskluzive kur e përdorni për të bërë pagesa. Bitcoin Cash është menduar për të bërë pagesa, dhe eliminon tarifat e kartës së kreditit, si dhe ofrimin e tarifave të transaksionit të ulëta dhe kohës së shpejtë të verifikimit të transaksionit.

Së fundi, nëse jeni tregtar, mund të zgjidhni të filloni të pranoni pagesa në Bitcoin Cash dhe ju do të merrni falas grafika promovuese për të ndihmuar shfrytëzuesit Bitcoin Cash që të dinë se ku mund të shpenzojnë monedhat e tyre. Për më shumë informacion rreth BCH, shfletoni përmes tyre Faqja e internetit. https://besticoforyou.com/sq/bitcoin-cash-review-peer-to-peer-cash-elektronik/