×

Post reply

Emri:
Email:
Titulli:
Ikona e mesazhit:

Verifikimi:
Flamuri yne ka ngjyre?:

shtyp alt+s per te postuar ose alt+p per ta kontrolluar


Permbledhje

Postuar nga: M A X
« ne: 22-06-2019, 00:41:27 »

 

Është ende një çudi se si transferimet e parave të ngadalta janë në një botë ku mbi 3 miliard njerëz mund të ndajnë informacionin me rubinetën e një ekrani dhe udhëtimin në makinat pa shofer. Problemi kryesor është se infrastruktura aktuale e pagesave dhe transferimit të parave është ndërtuar para ardhjes së internetit dhe deri më sot ka pasur një progres shumë të ngadalshëm. Kjo ka bërë që transferimi i parave të jetë i pasigurt, i shtrenjtë, i ngadalshëm dhe i papranueshëm.

Gurgullimë është kompania që kërkon të lehtësojë kohën që duhet për të transferuar para dhe për të bërë pagesa. Ata gjithashtu kanë një cryptocurrency, XRP, dhe vepron në një platformë të hapur të hapur P2P të decentralizuar. Zgjidhja Ripple lejon transfertat e parave më të shpejtë dhe pa seamless pavarësisht formës së monedhës nëse fiat (USD, EUR, Yen, Juan) ose crypto (Bitcoin, Litecoin, Dash).

Një Rrjet Global Pagesash
Për të zgjidhur problemet që lidhen me transferimin e parave globale, Ripple Lab RippleNet e bën të lehtë lidhjen dhe tregtimin e një rrjeti të fuqishëm prej më shumë se ofruesve të pagesave 100 dhe bankave anembanë botës. Përdoruesit e RippleNet mund të përdorin lehtësisht teknologjinë më të përparuar të bllokimit të parë ndonjëherë në një platformë globale të pagesave.

Konsumatorët gjithashtu gëzojnë likuiditet në kërkesë në transaksionet ndërkufitare, si dhe konsistencën operacionale nëpërmjet një kuadri të përbashkët. Përveç kësaj, përdoruesit marrin qasje në një rrjet të standardizuar të institucioneve anembanë botës, me shikueshmëri të plotë në statusin e pagesave, tarifat, si dhe informacionin e klientëve në transaksione më të lira dhe më të shpejta.

Bankat dhe Ofruesit e Pagesave
Statistikat e transferimit të parave globale tregojnë se në transaksionet ndërkombëtare ka mbi $ 155 trilion, por infrastruktura aktuale e ka bërë procesin shumë të ngadaltë. Me Ripple lidh bankat, shkëmbimet cryptocurrency, dhe ofruesit e pagesave, nëpërmjet RippleNet, përdoruesit mund të gëzojnë transfertat e parave globale pa seamless.

Duke rritur fuqinë e teknologjisë blockchain, institucionet financiare munden në çast të përpunojnë pagesat e klientëve nga kudo në botë, me një kosto efektive dhe të besueshme. RippleNet tashmë është duke u përdorur nga disa prej bankave më të mira në botë duke përfshirë Standard Chartered, Westpac, Bankën e Tokios Mitsubishi, Axis Bank dhe më shumë.

Ripple gjithashtu ka një altcoin edhe pse nuk është aq i famshëm sa sistemet globale të pagesave. Ripple Labs lëshoi ​​XRP, ndryshe nga Ethereum dhe Bitcoin, është i lehtë dhe shpejt i transferueshëm. Kriptopalenca është e pavarur nga RippleNet dhe nuk ka nevojë që rrjeti të funksionojë. Megjithatë, lajmet në lidhje me RippleNet me siguri do të ndikojnë në çmimin XRP.

Shenjat e XRP janë para-minuar ndryshe nga shumica e kripto-monedhave dhe ekziston një furnizim i plotë i argumenteve 100 miliardë. 40% e argumenteve janë në qarkullim ndërsa Ripple Lab zotëron 60% të tjerë. Protokolli Ripple nuk përdor një provë të fenomenit të punës, por punon përmes një rrjeti konsensusi të njohur si efekti i valëzimit.

Monedha ishte praktikisht e pavlerë deri në Mars 2017 kur filloi të tregonte disa fitime. Dy muaj më vonë, ai goditi $ 0.41, por pastaj derdhi 50% deri në maj 2017. Në janar 4, 2018, XRP arriti një rekord të lartë prej $ 3.84, dhe çmimi ka korrigjuar veten si rreze të mbajnë arin në në 2108, dhe analistët cryptocurrency projekt atë për të arritur 0.75 në dollarit.

Së fundi, Ripple ka zyra në Nju Jork, San Francisko, Sydney, Luksemburg, Singapor dhe Indi. Kompania drejtohet nga individë kompetentë me përvojë në sektorin financiar, pajtueshmërinë dhe shërbimet e teknologjisë. Rrjeti global i pagesave është revolucionar dhe rritja e përdorimit mund të shihte çmimin e XRP-së ​​të rritet pasi investitorët bëhen të sigurt në aftësinë e Ripple.