×
Hyrja
Profili

Origjina e shalqirit dhe pjeprit

Origjina e shalqirit dhe pjeprit

· 1 · 593

  • Postime: 27104
  • Gjinia: Mashkull

ne: 15-08-2011, 10:54:11
Shumë pak ka të atillë që nuk e duan shalqirin dhe pjeprin. Por adhuruesit e këtyre frutave të ëmbël, ekzistojnë qysh moti. Qysh para mijëra vjetësh, pjepri kishte filluar të rritej në Azi.Egjiptianët e vjetër dhe pastaj grekët dhe romakët e konsideronin pjeprin si diçka të veçantë.

Ata bënin nga pjepri delikatesa të përditshme. Shteti i parë në të cilin ka filluar të kultivohet si bimë bujqësore, ishte Franca. Shalqiri vjen nga Afrika.

Temat e fundit