×

Si behet espresso perfekt?

Si behet espresso perfekt?

· 5 · 182

  • Postime: 26405
  • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 02-02-2020, 19:39:39
 

Kjo eshte pyetja qe i shtruan vetes nje grup shkencetaresh, perfshire ketu fizikante, kimiste, matematikane dhe inxhiniere te materialeve nga 5 vende te ndryshme te botes, qe jane bere bashke dhe kane studiuar me metoda shkencore se si mund te behet nje kafe ekspres me shije perfekte. Rezultati ishte surprizues. Sipas grupit te studiuesve ndryshe nga norma, ku perdoren rreth 20 gram kokrra kafeje te bluara shume imet, per te bere ekspreson perfekt nevojiten ne fakt 15 gram kokrra kafeje, qe nuk duhen bluar shume imet. Sasia e kafese dhe bluarja jo fort e imet, shtuar ketu dhe faktoret e tjere me rendesi si cilesia e kokrrave te kafese, pjekja e tyre, kohezgjatja e rrjedhjes se ujit dhe temperatura e tij japin si rezultat ekspreson perfekt.

  • Postime: 3250
  • Gjinia: Mashkull
Gjumashi
#1 ne: 03-02-2020, 08:27:58
Ka shume gjera, e para eshte aparati i kafes, e dyta, mulliri i kafes, koha, dhe e treta eshte shankeri, ai qe e ben kafen. :D

  • Postime: 224
Passion
#2 ne: 03-02-2020, 10:09:38
Ka shume gjera, e para eshte aparati i kafes, e dyta, mulliri i kafes, koha, dhe e treta eshte shankeri, ai qe e ben kafen. :D
S'me kish shkuar mendja te opsioni i trete. :D

  • Postime: 7051
  • Gjinia: Femer
erlehta
#3 ne: 04-02-2020, 07:36:38
E lloji i kafesë  :D

  • Postime: 7441
  • Gjinia: Mashkull
SteriOtipi B
#4 ne: 04-02-2020, 15:20:42
Lloji I kafese dhe ekspresit..:)
 

si behet shkronja ë

Nisur nga InfoZRubrika Parapre

Postimi i fundit 21-05-2020, 00:58:30
nga InfoZ
Qysh behet hapja e iftarit?

Nisur nga M A XRubrika Pyetper

Postimi i fundit 10-04-2020, 15:49:25
nga M A X
Si behet duaja e Syfyrit?

Nisur nga M A XRubrika Pyetper

Postimi i fundit 05-04-2020, 23:39:55
nga M A X
Si behet kafja amerikane?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 20:22:14
nga InfoZ
Si behet kafe fredo?

Nisur nga InfoZRubrika Pyetper

Postimi i fundit 24-03-2020, 20:21:45
nga InfoZ