Si behet espresso perfekt? - Tryeza

×
Hyrja
Profili

Si behet espresso perfekt?

Si behet espresso perfekt?

· 5 · 416

  • Postime: 26691
  • Gjinia: Mashkull

ne: 02-02-2020, 19:39:39
 

Kjo eshte pyetja qe i shtruan vetes nje grup shkencetaresh, perfshire ketu fizikante, kimiste, matematikane dhe inxhiniere te materialeve nga 5 vende te ndryshme te botes, qe jane bere bashke dhe kane studiuar me metoda shkencore se si mund te behet nje kafe ekspres me shije perfekte. Rezultati ishte surprizues. Sipas grupit te studiuesve ndryshe nga norma, ku perdoren rreth 20 gram kokrra kafeje te bluara shume imet, per te bere ekspreson perfekt nevojiten ne fakt 15 gram kokrra kafeje, qe nuk duhen bluar shume imet. Sasia e kafese dhe bluarja jo fort e imet, shtuar ketu dhe faktoret e tjere me rendesi si cilesia e kokrrave te kafese, pjekja e tyre, kohezgjatja e rrjedhjes se ujit dhe temperatura e tij japin si rezultat ekspreson perfekt.

  • Postime: 3258
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 03-02-2020, 08:27:58
Ka shume gjera, e para eshte aparati i kafes, e dyta, mulliri i kafes, koha, dhe e treta eshte shankeri, ai qe e ben kafen. :D

  • Postime: 229

#2 ne: 03-02-2020, 10:09:38
Ka shume gjera, e para eshte aparati i kafes, e dyta, mulliri i kafes, koha, dhe e treta eshte shankeri, ai qe e ben kafen. :D
S'me kish shkuar mendja te opsioni i trete. :D

  • Postime: 7064
  • Gjinia: Femer

#3 ne: 04-02-2020, 07:36:38
E lloji i kafesë  :D

  • Postime: 7465
  • Gjinia: Mashkull

#4 ne: 04-02-2020, 15:20:42
Lloji I kafese dhe ekspresit..:)

Temat e fundit