×
Hyrja
Profili

"Dhe Se Bashku Dhe Si Vllazen"

"Dhe Se Bashku Dhe Si Vllazen"

· 1 · 390

  • Postime: 2

ne: 04-10-2013, 08:36:01
Qe tash moti jam i zoti
Si kam qe', jam e do t'jem
Qe tash moti jam i zoti
Bij i denj i venit tem.

Jam ketu den-baba-den
Se nder shekuj kam luftuar
Per ket' Shqipe, per ket' ven'
Me gjak truallin kam mbuluar.

E mbi mue plot kan shkelun
Kan prue shpat' e lig'si
Në ket' dhe' perjete kan ngelun
Ne per at' jena ba' fli.

Na kane vrare e kane prerë
Na kane djegur Shqiperine
Na roberuan dimer, verë
Ne prap e mbajtem BURRERINE

Ne i dolem zota venit
Ne e majtem at' premtim
Ne i dham' lirinë Shpen'it
Krenarise se kombit tim

Dhe së bashku, dhe si vllazen
E ndertuam Shqiperine
Dhe së bashku, dhe si vllazen
I dhame venit PAVARESINE
(Poezi nga Donald Bezhani)

  hmmmmm:

Temat e fundit