×
Hyrja
Profili

Shkrimtarët, më të rrezikuarit nga vetëvrasja

Shkrimtarët, më të rrezikuarit nga vetëvrasja

· 2 · 588

  • Postime: 18285
  • Gjinia: Femer

ne: 19-10-2012, 15:12:11
Në bazë të ekspertëve që kishin studiuar më shumë se një milion persona, kreativiteti shpeshherë ndërlidhet me sëmundje mendore, e personat më të ekspozuar janë shkrimtarët.

Në bazë të hulumtimeve që ishin bërë nga Instituti Karolinska në Suedi, shkrimtarët janë më të rrezikuarit nga ankthet dhe çrregullimet bipolore, skizofrenia, depresioni dhe keqpërdorimi i narkotikëve.

Mundësitë që shkrimtarët të kryejnë vetëvrasje janë dy herë më të mëdha në krahasim me njerëzit e rëndomtë. Valltarët dhe fotografët kanë më shumë gjasa të preken nga çrregullimi bipolar.

Shkencëtarët thonë se rezultatet e tyre hedhin dritë në çrregullimet mendore, që nga tani duhet të shikohen më ndryshe. “Kjo mënyrë e ekspozimit dhe fenomenet që ndërlidhen me sëmundjet mendore hapin rrugë për shërimin e tyre. Me këtë rast, mjeku dhe pacienti mund të arrijnë një marrëveshje se çfarë duhet shëruar dhe me çfarë çmimi”, thotë dr. Simon Kyaga, njëri nga pjesëmarrësit në këtë hulumtim.

(a.k/tg/BalkanWeb)

  • Postime: 566
  • Gjinia: Mashkull

#1 ne: 28-01-2013, 18:07:56
Ne fakt ka nje impuls, nje vetedije ateiste kunder Anadollit egzistues, e goditet menjehere nga rrufete imunitare te qiellit.

Temat e fundit