×

Anagram!

· 306 · 31486

Anagram!

· 306 · 31486

 • Postime: 351
 • Gjinia: Femer
Leona
ne: 22-06-2005, 19:47:33
Nuk e di nëse diktova një temë të tillë këtu, ndajë edhe hapa këtë temë me qenë se unë  preferojë shumë angramet dhe desha ta kemi një të tillë këtu.
Pra nëse si temë nuk është e tepërtë ,atëherë ju ftojë në Anagram.Po fillojë me një shkrimtarë të madhë Shqiptarë.


IRA MALI SKADE
« Editimi i fundit: 22-06-2005, 20:19:17 nga Leona »
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6975
machor
#1 ne: 22-06-2005, 19:54:45
mos eshte nje K e tepert
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 351
 • Gjinia: Femer
Leona
#2 ne: 22-06-2005, 19:58:52
mos eshte nje K e tepert

Ke të drejtë machori , kërkojë ndjesë.
Është një shkronjë tepër dhe pikrishtë "K".
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6975
machor
#3 ne: 22-06-2005, 20:00:49
atehere besoj se ja qellova kush eshte LOL
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 351
 • Gjinia: Femer
Leona
#4 ne: 22-06-2005, 20:03:09
Por mos qeshë ore!! :@
 Thuaje emrin dhe vazhdo me një anagram tjetër.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6975
machor
#5 ne: 22-06-2005, 20:05:18
Ismail Kadare ,,vazhdo prap leona  LOL
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 351
 • Gjinia: Femer
Leona
#6 ne: 22-06-2005, 20:12:26
machori ,hera tjera nuk të lejohët zgjedhja e anagramit po që së nuk vazhdonë  me lojën!!! :@LIRA EFA -këngëtare e Shqipërisë së Jugut.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3105
 • Gjinia: Mashkull
Gjumashi
#7 ne: 22-06-2005, 20:14:22
Eli Fara
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3105
 • Gjinia: Mashkull
Gjumashi
#8 ne: 22-06-2005, 20:17:25
Shiri Lara -- Kengetare Shqiptare.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 27121
 • Gjinia: Mashkull
Berni
#9 ne: 23-06-2005, 17:27:19
Gjumash do jet ndonje kengetare e panjohur kjo se kam qe ne mengjes qe mendohem e nuk e gjej dot.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#10 ne: 24-06-2005, 07:29:14
Liri Rasha.

P. S. Leona, urime për temën. Këtë temë kam pasur plan ta hap më parë unë por s'di si e kam lënë pas dore. :)
Gjatë përdorimit të anagrameve përdorni fjalë që ekzistojnë. Nuk është me rëndës ndërlidhja e fjalëve se atëherë vërtet është e vështirë por vetëm fjalë të zakonshme shqipe le të ketë. :)
Po ashtu, siç tha Leona, ata që japin përgjigje të saktë janë të obliguar që të vazhdojnë me anagram të ri. Nëse s'janë në gjendje të bëjnë anagram atëherë të mos paraqiten.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 27121
 • Gjinia: Mashkull
Berni
#11 ne: 24-06-2005, 09:34:25
Kush e njeh kete kengetare  :O Liri Rasha.  ^o)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#12 ne: 24-06-2005, 10:48:04
Ashtu siç ma ka marrë mendja gati asnjëri s'ka bërë anagram të vërtetë.
Do të hap një temë të re ku mund të luajmë kështu.
Leona nuk ka dhënë shpjegim se çka është anagrami. Do ta bëj unë këtë.
Anagrami është një enigmë që zgjidhet duke nxjerrë nga një fjalë një fjalë tjetër me ndërrimin vendeve të shkronjave. Pra në të dy rastet duhet të jenë fjalë të rregullta.
Kurse ju vetëm po ua ndërroni shkronjave vendet e kjo nuk është anagram.

Me sa shoh unë e kam radhën. :)

ASHARI MADJE

P. S. Liri Rashën e njoh goxha moti si emër. E di vetëm se është nga Shqipëria dhe këndon muzikë popullore. Atë që di unë është se ka qenë mysafire në një album të këngëtarit kosovar Adil Mëziu.

P. S2. Ashari është një lloj takse që është paguar më duket gjatë Perandorisë Osmane.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#13 ne: 24-06-2005, 12:29:55
Është hero kombëtar.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3712
 • Gjinia: Femer
Elektra
#14 ne: 24-06-2005, 12:32:29
Adem Jashari. :) :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#15 ne: 24-06-2005, 12:40:57
Bravo, Elektra!
Vazhdo me anagramin tjetër. :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#16 ne: 24-06-2005, 14:23:23
Ashtu thua, Elektra?
Unë e pata ASHARI MADJE.
Unë dhashë sqarim se çka është "ashari". Kurse për "madje" besoj që e di.
Pra edhe një herë po theksoj se anagrami është krijimi i një fjale apo fjalie të re nga një fjalë apo fjali ekzistuese duke ua ndërruar vendin shkronjave.

Ja po e vë një të ri unë.
LIGA TERI
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3712
 • Gjinia: Femer
Elektra
#17 ne: 24-06-2005, 14:28:07
Aha,tash e kuptova fare qarte se me ish ngaterruar mendja fare ^o)

Por me ndihmo me cfare ka te beje anagrami yt.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#18 ne: 24-06-2005, 14:31:57
Në rregull.
Është sportist. :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3712
 • Gjinia: Femer
Elektra
#19 ne: 24-06-2005, 14:44:30
IGLI TARE.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#20 ne: 24-06-2005, 14:46:14
Plotësisht e saktë.
Vazhdo. :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3712
 • Gjinia: Femer
Elektra
#21 ne: 24-06-2005, 14:51:51

SI LIMA DARA KE....shkrimtar yni.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#22 ne: 24-06-2005, 15:00:02
Elektra, urime për anagramin. Bukur e ke thurur. :)

Ismail Kadare. :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3712
 • Gjinia: Femer
Elektra
#23 ne: 24-06-2005, 15:02:53
Edhe ty urime qe e ke zgjidhur Siner.Mund te vazhdosh me nje tejeter.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#24 ne: 24-06-2005, 15:12:34
A NALLA LISI

Është shkrimtar.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super