×

Fjale me Asocim.

· 497 · 36451

Fjale me Asocim.

· 497 · 36451

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
ne: 27-02-2007, 00:10:51
Ketu, secili prej nesh do te shkruaje nje fjale qe do ai/ajo dhe personi ne vazhdim do te shkruaje nje fjale qe ka lidhje me fjalen paraprake, pra loje e ngjashme me "E Kunderta e Fjales". Kjo loje quhet "Fjale ne Asocim", pra fjale qe kane lidhje me njera-tjetren. Mos u keqkuptoni, nuk dua as sinonime dhe as antonime te fjales, por nje fjale tjeter qe ka lidhje me te paren. Psh (qe ta kuptoni lojen) vazo - lule, kirurg - mjekesi dhe keshtu me rradhe.

Atehere po filloj une e para. Fjala Ime: Byrek. Tani juve do gjeni nje fjale ne asocim me fjalen "byrek" dhe pastaj do thoni fjalen tuaj te re. E Kuptuat Lojen. Hajde, e di qe Lumlumi s'do me lere ne balte mua, tek kjo tema. LOL Shpresoj as te tjeret se ky forum eshte i mbushur me cuna dhe goca te zgjuara. :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 22177
 • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 27-02-2007, 00:25:43
Këtë lojen po e luaja unë një ditë me shoqen time me te mirë. ;)

Byrek - Brum.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#2 ne: 27-02-2007, 00:58:45
Eshte loje e lezetshme e di, por ti MAX duhet te kishe thene vetem fjalen "byrek" jo "brume", megjithate po gjej une nje fjale tjeter qe lidhet me Byrekun.

Byrek - Pete.


Fjala ime: Bostan.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#3 ne: 27-02-2007, 01:09:12
Elegancë, urime për lojën e re.
Si çdo herë ti po gjen ide dhe elegancë të re në forum. :D

Pjepër.

Fjala ime: fjalëkryq. :D
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#4 ne: 27-02-2007, 01:12:45

Fjala ime: fjalëkryq. :D

I Veshtire.


Fjala Ime: Det.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#5 ne: 27-02-2007, 01:17:54
Valë.

Fjala ime: llokum.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#6 ne: 27-02-2007, 01:38:09
Fjala ime: llokum.

Arra.


Fjala ime: Tanga. (Le ta mbajme kete fjale per ca kohe dhe te gjejme shume asocime. LOL)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#7 ne: 27-02-2007, 01:44:43
Vijë. :D

S'po vahdojmë ë?
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#8 ne: 27-02-2007, 01:55:54
Vijë. :D

S'po vahdojmë ë?

Po vazhdojme me fjalen "tanga" pra.

Tanga - Llastik. Vazhdo ti. ;)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 22177
 • Gjinia: Mashkull
M A X
#9 ne: 27-02-2007, 12:11:09
Mendoj se e keni kapur pak gabim lojen. Kur dikush thotë një fjale qe është e lidhur me një përpara, atëherë dhe fjala pasardhese duhet te jetë e lidhur me atë qe e ka paraprire. Kështu ne fillim mua m'u duk pa lidhje asocimi Pjeper - Fjalekryq  hmmmmm:
Unë shkrova dy fjalët ne fillim për te treguar lidhjen mes asaj qe ishte dhe asaj qe shtova unë, sepse vetem keshtu ai qe vjen me pas mund te kuptoje me drejte lidhjen mes fjaleve.

Atëherë: Llastik - Breke :D
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#10 ne: 27-02-2007, 19:56:17
Breke - Mendafsh. :D

MAX une e kuptoj temen, sigurisht e hapa. :P :d Te vazhdojne te tjeret, tani.

Mendafsh ??!
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6969
 • Gjinia: Femer
kengaime
#11 ne: 27-02-2007, 19:58:51
mendafsh - kemishe
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3780
 • Gjinia: Mashkull
Syrgjyn
#12 ne: 27-02-2007, 21:15:00
Kopse.

Gote?
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6648
 • Gjinia: Femer
erlehta
#13 ne: 27-02-2007, 21:30:53
qelq.

Qeske.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#14 ne: 27-02-2007, 22:56:02
Qeske - Molle.

Cjap.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 22177
 • Gjinia: Mashkull
M A X
#15 ne: 28-02-2007, 02:02:15
Shpresoj qe cjapi te jete i lidhur me mollen pasi i ha gjethet asaj :d

Cjap - mjekerr
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#16 ne: 28-02-2007, 05:00:59
Ore MAX, kjo loje do të jetë për fjalët me asocim, s'është e thënë te jenë zinxhir, megjithatë unë e luaj si te doni ju. P.sh. mund te bëjmë këtë: Mjeker - Qime - Thinje - E Ashper e kështu me rradhë.

Ose secili nga ne te jape një asocim për fjalën qe personi para nesh ka postuar?! Pra thjesht fjale me asocim, jo fjale ne zinxhir me asocim.

OK, pra, unë e thashë asocimin për Cjapin.

Fjala Ime: Fjale. (ehuuuuuu sa shumë mund te asocosh me këtë. LOL)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#17 ne: 28-02-2007, 05:49:06
Fjali. :)

Fjala ime; shkronjë.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#18 ne: 28-02-2007, 07:00:19


Fjala ime; shkronjë.

Shkronje - Zanore.

Fjala ime: Gjysme.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#19 ne: 28-02-2007, 16:01:49
Gjysme - Hene.

Fjala Ime: Thua/Thonj.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#20 ne: 28-02-2007, 16:01:51
Grua (Sherifi thotë: Hatixhja është gjysma ime tjetër). :D

Fjala ime: elegancë. :P
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#21 ne: 28-02-2007, 16:03:16
Grua (Sherifi thotë: Hatixhja është gjysma ime tjetër). :D

Fjala ime: elegancë. :P
Elegance - Klas.

Fjala ime: Kuti.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#22 ne: 28-02-2007, 16:06:49
Katror.

Rreth.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 5503
 • Gjinia: Femer
Elegance
#23 ne: 28-02-2007, 22:53:12
Rreth - Gjysme.

Fjala Ime: Cizme.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2658
 • Gjinia: Mashkull
Lumlumi
#24 ne: 28-02-2007, 22:58:15
Maçok. :D

Mustaqe?
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super