×

Le te flasim me Akronime!

· 1927 · 65855

Le te flasim me Akronime!

· 1927 · 65855

 • Postime: 22177
 • Gjinia: Mashkull
M A X
ne: 16-05-2005, 12:29:43
Atehere, Akronimet jane fjale shkurtesa te formuara nga germat e para te seciles fjale qe ben pjese ne shprehjen qe e shkurton ne nje fjale te vetme. Psh etj = e te tjera, ose vete psh = per shembull. Tani nese ne forum ne i fusim keto fjale qe duam te nxjerrim me shkurtesa nen disa simbole ato paraqiten si vijon. Le ta shpjegojme:
Marrim shembull shkurtesen "etj"
Kodi: [Zgjidh]
[acronym=e te tjera]etj[/acronym] Nese e vendosim nje fjale si ne  kete forme qe kam vene une, atehere fjala qe do paraqitet ne postim do kete shpjegimin brenda nese vendosim kursorin e mauzit mbi ate fjale. Psh vendos kursorin mbi ETJ dhe do shihni se si paraqitet shprehja e plote "e te tjera"

Shikoni shembullin qe do bej une me poshte me nje fjali te plote.

ajkek msspma. shqtp. prsh! ;)

Shtesë nga Sineri:
Në këtë temë-lojë duhet të shkruani vetëm me akronime.
Duhet të përdorni shkurtesa mundësisht vetëm me një fjalë sepse megjithatë nuk ka rëndësi çfarë është shkurtesa (akronimi) por përshkrimi i tij.
çdo postim që nuk përmban akronim apo është i shkruuar në çfarëdo mënyre tjetër dhe pa akronime do të fshihet.
çdo postim që përmban akronim me më shumë se një fjalë do të modifikohet.
Mos përdonri ikona emocionale në përshkrim sepse nuk po del mirë.
Gjithashtu mundohuni të shkruani diçka interesante nga jeta juaj apo ndonjë aforizëm apo të ngjashme dhe mos bëni biseda të kota dhe stërpërsëritje që ia humb vlerën temës apo lojës.
« Editimi i fundit: 24-05-2005, 21:25:37 nga Sineri »
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 22177
 • Gjinia: Mashkull
M A X
#1 ne: 16-05-2005, 12:33:10
Kush ka akoma paqartesi le te me citoje mua ne kete postimin e dyte e te shohe si eshte ndertuar kjo menyre per te postuar me shkurtesa.

kkap ltmcm ptp mtq.
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 1031
 • Gjinia: Femer
ThuPka
#2 ne: 16-05-2005, 15:47:06
LOL   u vdeks ti pel muve ole sha i mil je :p
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 950
 • Gjinia: Femer
lezhjane87
#3 ne: 16-05-2005, 15:52:17
Le te flasim per ca??????????????????? (?) (?) as nuk ja kam iden se per ca po flitni (?)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#4 ne: 16-05-2005, 16:02:33
Bravo bravo MAX temë shumë e lezetshme. :)
BTPMQK
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 12210
Lefter
#5 ne: 16-05-2005, 16:04:57
Bravo bravo MAX temë shumë e lezetshme. :)
BTPMQK
A qysh me hi me akronime o haker... ;)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super
Gjumashi
#6 ne: 16-05-2005, 16:06:47
NEAEVST
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#7 ne: 16-05-2005, 16:07:35
hahahaha sdoli dreqi LOL
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#8 ne: 16-05-2005, 16:13:10
O Lefter, vetëm qite kursorin e mausit te shkurtesa apo akronimi dhe pret paaaakëz e mandej të del aty shpjegimi i shkurtesës apo akronimit. Provoje haker. ;)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 3712
 • Gjinia: Femer
Elektra
#9 ne: 16-05-2005, 16:18:12
OSTEBQ


Keshtu kam dashur te shkruaj:
O sa teme e bukur qenka.


Por nuk di si t'ia bej ndryshe :(
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#10 ne: 16-05-2005, 16:18:48
si
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#11 ne: 16-05-2005, 16:20:07
oicb
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#12 ne: 16-05-2005, 16:23:10
NMEMVPEPTKTDHSHEDH
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super
Gjumashi
#13 ne: 16-05-2005, 16:25:47
KDNSMSOMV
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#14 ne: 16-05-2005, 16:29:58
Ok ja po jap unë një shembull

E shkruan së pari kllapën e mesme [ e mandej acronym=

Pastaj e shkruan fjalinë që do ta përdorësh, shembull: Gjumashi është i përgjumshëm.

Pastaj e shkruan këtë kllapën     ]

Pastaj e shkruan shkurtesën e asaj fjalie që përdore e kjo është GJËIP

Pastaj e shkruan kështu    [/acronym]

Dhe postoje.

Hajt tash provoni trima e trimëresha. ;)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#15 ne: 16-05-2005, 16:31:58
psis ;)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#16 ne: 16-05-2005, 16:33:39
rn
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 12210
Lefter
#17 ne: 16-05-2005, 16:34:22
pnisha
Citoje
;)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#18 ne: 16-05-2005, 16:35:49
petdu :)
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#19 ne: 16-05-2005, 16:37:17
JFNZTET
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#20 ne: 16-05-2005, 16:41:00
mnqtip
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 1031
 • Gjinia: Femer
ThuPka
#21 ne: 16-05-2005, 16:42:20
LMQMF  LOL
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 6973
 • Gjinia: Mashkull
Irenis
#22 ne: 16-05-2005, 16:44:36
BSPDMTKNEçSL :P

ETçELNPSMA LOL
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super

 • Postime: 2890
 • Gjinia: Femer
Dolce
#23 ne: 16-05-2005, 16:46:57
ptbqtsqrpdq
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super
Gjumashi
#24 ne: 16-05-2005, 16:47:58
SOMSMMGTMMST  Jojo:
 • M'pelqe
  Kot fare
  Super