×

Sa kombinacione kemi.

Sa kombinacione kemi.

· 2 · 1162

  • Postime: 137
  • Gjinia: Mashkull
misterioz
ne: 15-10-2009, 14:15:20
Nuk e dija se ku mund ta postoja kete problem dhe e postova ketu se nenforum te shkencave ekzakte nuk paska forumi.
Kemi kete bilete bingoje.Desha te di se sa kombinime te mundeshme kemi ne menyre qe kjo bilete te mos perseritet me .
Ketu tek kjo bilete kemi 18 rreshta dhe 9 kollona ,ndarja e numrave ne grupe behet sipas kollonave dhe ato ndahen keshtu :
Kollona e pare ka numrat nga 1 - 9
Kollona e dyte ka numrat nga 10 - 19
Kollona e trete ka numrat nga 20 - 29
Kollona e katert ka numrat nga 30 - 39
Kollona e peste ka numrat nga 40 - 59
Kollona e gjashte ka numrat nga 51 - 59
Kollona e shtate ka numrat nga 60 - 69
Kollona e tete ka numrat nga 70 - 79
Kollona e nente ka numrat nga 80 - 90

Po ta vini re ketu kemi te gjithe numrat nga 1 - 90 dhe keto jane te ndare sipas kollonave (ua kam shpjeguar me siper).
Sa eshte numri i kombinimeve ne menyre qe kjo bilete ose ky kombinim te mos perseritet me.

  • Postime: 1215
* AηesSa *
#1 ne: 12-03-2010, 21:25:09
un bera ni kalkulim shum te shpejt po mendoj se kemi 7744 kombinime