×
Hyrja
Profili

Si te kalohet ura?!

Si te kalohet ura?!

· 15 · 2429

 • Postime: 2649
 • Gjinia: Mashkull

ne: 22-02-2010, 16:12:59
Hjade pak logjiken ne veprim se maruem me "jep- merr", "this or that"  :D

Jane 4 persona qe duhet ta kalojne nje ure. Ura mban vetem dy persona dhe ata kane vetem nje elektrik per tju ber drite gjat kalimit te ures  e qe eshte i karrikuar vetem per 60 min, do me then 1 h. Personit te pare i duhen 5 min per ta kaluar uren, te dytit 10 min, te tretit 20 min, dhe te katertit 25 min.

(Shpjegim: personat nuk mund te ecin ne ure pa e ndezur elektrikun, ketue shte edhe problemi)

Si do ta kalojne uren.???? :)

 • Postime: 1498

#1 ne: 23-02-2010, 13:59:43
Ka nje mangesi ketu sepse del 5 min teper.Kjo eshte zgjidhja ime:

I pari kalon uren me te dytin per 10 min.
Mandej i pari kthehet me elektrikuun prape per 5 min (10+5=15 min)
I pari kalon uren me te tretin per 20 min(15+20=35)
Ipari kthehet per te marre  te katertin per 5 min(35+5=40)
Ipari  duhet te kaloje uren me te katertin per 25 min mirepo behen 65 min.Deri me atehere elektriku do te fiket.
Ku e kam gabimin?Cila eshte zgjidhja?

 • Postime: 2649
 • Gjinia: Mashkull

#2 ne: 23-02-2010, 14:44:33
E po tani mundohu pak, :D,
Problemi e ke kuptuar mire, veq vazhdo hici edhe ata 5 min.. :)

 • Postime: 18280
 • Gjinia: Femer

#3 ne: 23-02-2010, 14:55:48
I pari i treti..5min+20min=25min

I dyti i katerti 10min+25min=35min

35min+25min=60min :D

 • Postime: 1498

#4 ne: 23-02-2010, 15:02:16
I pari i treti..5min+20min=25min

I dyti i katerti 10min+25min=35min

35min+25min=60min :D

nuk mund te jete keshtu per shkak se kur kalon i pari dhe i treti,elektriku mbetet tek ato,ndersa te fundit nuk mund te kalojne pa te.

 • Postime: 2649
 • Gjinia: Mashkull

#5 ne: 23-02-2010, 15:04:22
nuk mund te jete keshtu per shkak se kur kalon i pari dhe i treti,elektriku mbetet tek ato,ndersa te fundit nuk mund te kalojne pa te.

E sakt  :)

Baby ktheje nje person mbrapa ktheje,, :P :)

 • Postime: 18280
 • Gjinia: Femer

#6 ne: 23-02-2010, 15:08:41
Oohh harrova ^o)..

hmmmmm:

 • Postime: 1498

#7 ne: 23-02-2010, 15:10:43
Oohh harrova ^o)..

hmmmmm:


mendoju me mire

 • Postime: 1498

#8 ne: 23-02-2010, 17:12:54
zgjidhja e vetme eshte vetem nese fiket elektriku per 5 minuta ne ndonjeren nga kalimet.

 • Postime: 2649
 • Gjinia: Mashkull

#9 ne: 24-02-2010, 10:09:06
Jo jo pa i thyer rregullat  :)

 • Postime: 1498

#10 ne: 24-02-2010, 14:23:51
Falimenderit Oqean :))

 • Postime: 1158
 • Gjinia: Mashkull

#11 ne: 22-07-2010, 12:50:01
I pari vret te katertin dhe hedh ate mbi uje, ndersa i dyti dhe i treti jane ne terr dhe nuk verejne gje.

 • Postime: 1498

#12 ne: 22-07-2010, 13:30:43
Se pari shkon personi i pare dhe i dyte, 10 min per ta kaluar uren dhe 5 min per ta kthyer elektriu (10+5= 15)

Se dyti shkon personi i 3 dhe i 4 qe ju duhen  25 min,(pra kemi 15 + 25 = 40).

Tani personi i dyte shkon e merr personin e pare , pra dy rruge nga 10 min = 20 min

dhe. 40 + 20 = 60 min gjithsejt.

Nga Oqeani....

#13 ne: 22-07-2010, 13:35:31
Ah ok, flm! U iluminova! :D

 • Postime: 85
 • Gjinia: Mashkull

#14 ne: 31-07-2010, 03:46:04
Te mbetemi prape ke kalimi i ures.

Jane tre persona qe duhet te kalojne nje ure. I pari e sheh uren ecen mbi te dhe e kalon uren. I dyti e sheh nuk ecen prap e kalon uren. Ndersa i treti as se sheh as ecen por prape e kalon uren. Me jepni shpjegimin e sakte per kete problem.

Temat e fundit