×

Thoni një fjal nga dialekti juaj e le ta gjejne te tjerët se çështë !

Thoni një fjal nga dialekti juaj e le ta gjejne te tjerët se çështë !

· 313 · 16342

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#100 ne: 16-04-2008, 19:10:32
 hmmmmm:
kofini mos eshte gje 'shi'.....?

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#101 ne: 16-04-2008, 19:14:57
hmmmmm:
kofini mos është gjë 'shi'.....?
Jo
Edhe nje mundesi tjeter dhe do ta tregoj

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#102 ne: 16-04-2008, 19:16:44
 hmmmmm:
a.t.h

eshte diell...

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#103 ne: 16-04-2008, 19:27:10
Eshte koshi i drunjte(me thurje) ku hidhen veriget e rrushit kur vilen

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#104 ne: 16-04-2008, 19:28:45
Është koshi i drunjte(me thurje) ku hidhen veriget e rrushit kur vilen


 >< ><

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#105 ne: 16-04-2008, 19:30:43
Mos u merzit cikito
Gjej se ceshte qeni i dheut

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#106 ne: 16-04-2008, 19:33:30
Mos u mërzit cikito
Gjej se ceshte qeni i dheut
hmmmmm:
urithi....

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#107 ne: 16-04-2008, 19:34:14
Jo
Vertete nuk e di

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#108 ne: 16-04-2008, 19:35:41
 hmmmmm:
 Jojo: Jojo:

ca eshte?

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#109 ne: 16-04-2008, 19:38:39
Insekt qe jeton ne dhe .Ne nofullat e tij dali dy masha te forta ne formën e gersheres dhe ha fidanet e reja qe mbjellin fshataret.Ha vetëm rrenjet e tyre .Është shumë i demshem.Arrin deri ne 10 cm gjatesi

 • Postime: 1632
 • Gjinia: Mashkull
arbias
#110 ne: 16-04-2008, 21:52:17
Çka është "vegsh"

Vegsh apo veksh- esht nje lloj ene qe eshtet e ndertuar prej balte për zirjen e fasules ,grozh.

 • Postime: 541
 • Gjinia: Mashkull
Hektori
#111 ne: 16-04-2008, 23:15:28

   Kutëll-Kutëlla, Anamorave, Kosove qendrore.

 • Postime: 49
 • Gjinia: Mashkull
nardlushnja
#112 ne: 17-04-2008, 20:04:22
   Kutëll-Kutëlla, Anamorave, Kosovë qendrore.
Kutell -kutella mos i thone ballit apo dicka te ngjashme me te per shembull:-ballore,fasade,perballe etj.etj

 • Postime: 65
 • Gjinia: Mashkull
Tetova08
#113 ne: 16-05-2008, 20:46:09
birjon
nëse nuk e dini fjalën REGALL mund ta gjeni fjalën:
regall

 • Postime: 1431
 • Gjinia: Mashkull
cikito
#114 ne: 16-05-2008, 21:39:36
 fjales  "kollopec" ja di njeri kuptimin?    :D :D

 • Postime: 416
 • Gjinia: Mashkull
Konjaku
#115 ne: 18-05-2008, 02:46:50
Regall eshte vitrina komodina dicka e madhe ku mbajne shum gjera
Po kredenec ca eshte

 • Postime: 267
 • Gjinia: Mashkull
labiku
#116 ne: 18-05-2008, 05:09:46
e thash njehere po he
filaqi
(labe-arberishte)

 • Postime: 2645
 • Gjinia: Mashkull
Oqeani
#117 ne: 27-08-2008, 00:57:49
Insekt qe jeton ne dhe .Ne nofullat e tij dali dy masha te forta ne formën e gersheres dhe ha fidanet e reja qe mbjellin fshataret.Ha vetëm rrenjet e tyre .Është shumë i demshem.Arrin deri ne 10 cm gjatesi

eshte fjala per "DOSEN"  hmmmmm:

 • Postime: 40
aydee89
#118 ne: 02-09-2008, 06:16:07
pe fjalen kapsë? lol
s'di a e perdornin ju

 • Postime: 800
 • Gjinia: Femer
Masha
#119 ne: 02-09-2008, 14:31:40
E dini se kujt i thone molla t' arta?
Nga zona e veriut.

 • Postime: 577
 • Gjinia: Femer
ZUZUNA
#120 ne: 02-09-2008, 14:33:20
Nuk edi (?)

 • Postime: 800
 • Gjinia: Femer
Masha
#121 ne: 02-09-2008, 14:35:47
domateve  :D

 • Postime: 577
 • Gjinia: Femer
ZUZUNA
#122 ne: 03-09-2008, 10:35:24
Hahaha ne bot se me shkonte mendija :D

 • Postime: 800
 • Gjinia: Femer
Masha
#123 ne: 03-09-2008, 11:29:14
Ja e nje tjeter: Feltere (zona e Shkodres)

 • Postime: 1936
 • Gjinia: Mashkull
titi10
#124 ne: 03-09-2008, 20:44:17
tigan :D